Όλα τα Νέα

Τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Κυκλοφορούν το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου με 4 μεγάλες προσφορές

279

Το νέο βιβλίο των εκδόσεων DK, «Μαθαίνω Ράψιμο», που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα!

Σκεφτήκατε ποτέ να ράψετε κάτι αλλά δεν ξέρατε από πού να ξεκινήσετε;

Αυτός ο ξεκάθαρος και αναλυτικός οδηγός θα σας δείξει αυτό που άλλα μαθήματα απλώς θα σας έλεγαν θεωρητικά και είναι ιδανικός για ερασιτέχνες.

Θα ξεκινήσετε με τα βασικά, από το πώς περνάτε την κλωστή στη βελόνα, το ράψιμο στο χέρι και το κέντημα. Έπειτα, καθώς αποκτάτε αυτοπεποίθηση και ικανότητες θα προχωρήσετε σε δυσκολότερες τεχνικές – πώς να ράψετε στη μηχανή ραφές, τσέπες, φερμουάρ αλλά και στο πάτσγουορκ.

Σε κάθε ενότητα θα βρείτε υπέροχα σχέδια για ράψιμο ώστε να εξασκηθείτε σε ό,τι μάθατε: καρδούλες γεμάτες λεβάντα, μαξιλαράκια για καρφίτσες, τσάντες και γιρλάντες μέχρι ένα υπέροχο πορτοφολάκι και μια φούστα για κοριτσάκια.

Οι εικόνες της τεχνικής βήμα βήμα, οι οδηγίες και οι συμβουλές των ειδικών είναι εγγύηση ότι όλα θα πάνε καλά.

Τον 4ο σκληρόδετο τόμο από την μνημειώδη σειρά βιβλίων: Κωνσταντίνος Καραμανλής, Οι Εθνικές Παρακαταθήκες – Οικονομία και Υποδομές

Είκοσι χρονιά από τον θάνατο του ηγέτη που άλλαξε την Ελλάδα, έρχονται στο φως τα σπάνια αρχεία του Κωνσταντίνου Καραμανλή για όλα τα μεγάλα θέματα του ελληνισμού και τους μεγάλους σταθμούς της πορείας της χώρας για έξι δεκαετίες!

Αυτό το Σάββατο 1η Δεκεμβρίου μη χάσετε τον 4ο τόμο, «Οικονομία & Υποδομές»: Το ελληνικό οικονομικό θαύμα, η πρωτοφανής ανάπτυξη της χώρας & η δημιουργία υποδομών σε ολόκληρη την Ελλάδα!

Λίγα λόγια για την έκδοση από τον επιμελητή της Γεώργιο Π. Μαλούχο: «Δεν είναι πολλοί οι ηγέτες στους οποίους οι λαοί απέδωσαν, και μάλιστα εν ζωή, τον χαρακτη¬ρισμό «Εθνάρχης». Ακόμα λιγότεροι είναι, όμως, εκείνοι που, στη συνέχεια, η Ιστορία δεν τους στέ¬ρησε το σπάνιο προσωνύμιο.

Και ελάχιστοι είναι όσοι κατόρθωσαν κάτι ακόμα πιο εντυπωσιακό: αφού πρώτα αναγνωρίστηκαν σε αυτήν την έκτα¬ση στον καιρό τους, όσο αυτός περνά, χρόνια μετά τον θάνατό τους να εξακολουθούν να εκπλήττουν και να καθίστανται εκ νέου σημείο αναφοράς, ενό¬σω νέα προβλήματα, ερωτήματα και δυσκολίες κά¬νουν την εμφάνισή τους στο διάβα ενός έθνους –κάτι που συμβαίνει φυσικά «ερήμην» τους, κα¬θώς έχουν φύγει από τη ζωή, αλλά, κατά βάθος όχι και τόσο «ερήμην», αφού ο λόγος και το έργο τους έχουν αφήσει παρακαταθήκες στις οποίες ένας τό¬πος επιστρέφει ξανά και ξανά, όσο κι αν περνούν τα χρόνια. Και τελικά, με αυτόν τον τρόπο, πέτυ¬χαν να έρχονται διαρκώς εκ νέου στο φως και να εμπεδώνονται στην κοινή συνείδηση όλο και πε¬ρισσότερες άγνωστες πτυχές και όψεις της δρά¬σης τους, που δείχνουν βάθος πεδίου και εύρος σκέψης, υψηλή συνείδηση ευθύνης και εντυπω¬σιακή αποτελεσματικότητα πράξης, πολύ μπροστά από την εποχή τους.

Μα και κάτι ακόμα: Ο όρος «Εθνάρχης», που, αν και πήγασε από την παράτα¬ξή του, έγινε αργότερα αποδεκτός από το σύνολο σχεδόν του ελληνικού λαού, στην περίπτωση του Κωνσταντίνου Καραμανλή δεν έχει να κάνει με αυτό το οποίο συνήθως συμβαίνει ιστορικά: με επιτυχείς πολέμους που μεγαλώνουν και ισχυρο¬ποιούν εδαφικά μία χώρα – κάτι το οποίο η Ελ¬λάδα είδε στο πρώτο μισό του 20ού αιώνα με τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Σε ό,τι αφορά τον Καραμανλή, έγινε κάτι ακόμα πιο ιδιαίτερο: αναγνωρίστηκε ως τέτοιος πολιτευόμενος σε καιρό ειρήνης. Και αυτό λέει πολλά για το μέγεθος των επιτευγμάτων του. Είκοσι χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής παραμένει ακρογωνιαίο σημείο αναφοράς της πορείας αυτού του τόπου. Είκοσι χρόνια αργότερα, η Ελλάδα εξακολουθεί να ενδιαφέρεται γι’ αυτόν ανατρέχοντας στην Ιστορία της, όπως και όταν έρχεται αντιμέτωπη με τα πιο βασανιστικά ερωτήματα του παρόντος και του μέλλοντος. Όταν αναζητά αξιακά πρότυπα δημόσιας εξουσίας, σταθερές κατευθύνσεις και πραγματικές λύσεις προβλημάτων, τα οποία σήμερα διαρκώς πληθαίνουν και μεγεθύνονται. Στην ουσία, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής δεν αφορά απλώς το παρελθόν. Αφορά, κυρίως, το μέλλον»

Τα Παραπολιτικά σας πάνε θέατρο και σας κάνουν ΔΩΡΟ 2 εισιτήρια στην τιμή του ενός* για την θεατρική παράσταση «Μπαμπά μη ξαναπεθάνεις Παρασκευή» που σκηνοθετεί ο Αλέξανδρος Ρήγας

Μία από τις μεγαλύτερες καλλιτεχνικές και εμπορικές θεατρικές επιτυχίες των τελευταίων ετών, συνεχίζει και αυτό το χειμώνα στο Θέατρο ΡΙάΛΤΟ να γράφει τη δική της ιστορία για 11η σαιζόν σπάζοντας όλα τα ρεκόρ! Για μία ακόμη φορά το δυνατό και εξαιρετικά επιλεγμένο καστ της παράστασης συνεχίζει να μας εκπλήσσει, να μας συναρπάζει και να μας προσφέρει άφθονο γέλιο και διασκέδαση. Την μαύρη κωμωδία σκηνοθετεί, όπως πάντα, ο Αλέξανδρος Ρήγας, επιφυλάσσοντάς μας για άλλη μία φορά νέες εκπλήξεις…

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ
ΤΕΤΑΡΤΗ Ώρα Έναρξης: 20:00
ΠΕΜΠΤΗ Ώρα Έναρξης: 21:15
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Ώρα Έναρξης: 21:15
ΣΑΒΒΑΤΟ Ώρες Έναρξης: 18:00 και 21:30 (Δύο Παραστάσεις)
ΚΥΡΙΑΚΗ Ώρες Έναρξης: 17:00 και 20:00 (Δύο Παραστάσεις)
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΚΗΣ – ΡΙΑΛΤΟ, Κυψέλης 54, Τηλέφωνο 2114107764
*Το κουπόνι ισχύει για όλες τις ώρες και όλες τις μέρες των παραστάσεων, από 25 Οκτωβρίου ως και 31 Δεκεμβρίου, 2018. Αγοράζετε 2 εισιτήρια της παράστασης στην τιμή των €20.

Μαζί,
Η αγαπημένη σειρά των παιδιών σε DVD: ΧΕΛΩΝΟΝΙΝΤΖΑΚΙΑ