Όλα τα Νέα

11ο Συνέδριο ΝΔ – Άνοιγμα Κ. Μητσοτάκη σε Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι

576
11ο Συνέδριο ΝΔ – Άνοιγμα Κ. Μητσοτάκη σε Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και υπερήφανη. Να φέρουμε ελπίδα, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση στη χώρα και τους Έλληνες», τόνισε στην αρχή του χαιρετισμού στο 11ο συνέδριο της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Λέγοντας ότι πρέπει να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολίτευση. Ευχαρίστησε προσωπικά τους πρώην προέδρους της ΝΔ για την προσφορά τους στη χώρα και το κόμμα ενώ έκανε άνοιγμα σε Γεννηματά – Θεοδωράκη.

Η ΝΔ είναι το κόμμα που ανοίγεται στην κοινωνία, ανανεώνεται και προχωρά μπροστά, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης ο οποίος έκανε ιδιαίτερη μνεία στους πρώην προέδρους του κόμματος που είναι παρόντες στο συνέδριο.

Αναφερόμενος στον Κώστας Καραμανλή, είπε ότι έφερε τη ΝΔ στην εξουσία μετά από 11 χρόνια και σε δύσκολες στιγμές δεν δίστασε να πει σκληρές αλήθειες. Για τον Αντώνη Σαμαρά είπε ότι κράτησε την Ελλάδα όρθια στην Ευρώπη και αν ολοκλήρωνε τη θητεία του η πατρίδα θα ήταν σε καλύτερη κατάσταση.

Για τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, ανέφερε ότι είναι ένας πραγματικός αγωνιστής ο οποίος απέδειξε ότι πάντα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα. «Όλοι μαζί δίνουμε μήνυμα νίκης, ενότητας και αποφασιστικότητας», σημείωσε

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας σε μία κατάμεστη αίθουσα στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος» ανέφερε ότι «θέλουμε να δημιουργήσουμε πολλές νέες δουλειές για να πάμε από την Ελλάδα των επιδομάτων στην Ελλάδα των νέων δουλειών.

Να δείξουμε σε όλους ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα και τη φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων. Να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ο στόχος είπε, είναι εθνικός».Να διώξουμε, πρόσθεσε, τη χειρότερη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από τη μεταπολιτευση.

Άνοιγμα σε Γεννηματά – Θεοδωράκη

Καλωσορίζοντας στο συνέδριο την Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι ο χώρος που εκπροσωπεί ήταν ο ιστορικός αντίπαλος της ΝΔ. «Οι συνθήκες μας έφεραν όμως πλάι πλάι και τα καταφέραμε. Γιατί η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη», είπε για να προσθέσει. «Βάλαμε στο πλάι όσα με χώριζαν και προτάξαμε όσα μας ένωναν. Πιστεύω ότι το Κίνημα Αλλαγής θα συμβάλλει στις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις της Ελλάδας». Απευθυνόμενος στο Σταύρο Θεοδωράκη, σημείωσε ότι είναι «συχνά δυσδιάκριτες οι διαφορές μεταξύ ΝΔ και Ποταμιού».

Μιλώντας για την παρουσία των νέων της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ, τους ευχαρίστησε, λέγοντας ότι δίνουν καθημερινούς αγώνες στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ, συχνά απέναντι σε δυνάμεις βίας και ανομίας.
Στάθηκε ιδιαίτερα στους εκπροσώπους της κοινωνίας των πολιτών που δίνουν το παρών στο συνέδριο, εκπροσώπους όπως είπε της τοπικής αυτοδιοίκησης, επαγγελματικών ομάδων, συνδικαλιστών, επιστημόνων, αγροτών, δημόσιων και ιδιωτικών υπαλλήλων, όσοι αποτελούν την ραχοκοκαλιά της παράταξης. «Είμαστε μία παράταξη που μιλάει σε όλους τους Έλληνες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Είμαστε όλοι εδώ, παλιά και δοκιμασμένα στελέχη»

«Είμαστε όλοι εδώ, παλιά και δοκιμασμένα στελέχη, που σήκωσαν στους ώμους την παράταξη στις δύσκολες στιγμές. Είναι μαζί μας στελέχη που ενισχύουν καθημερινά την δράση βλέποντας την ΝΔ σαν τη μόνη πολιτική δύναμη που μπορεί να εκφράσει την προσδοκία των Ελλήνων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε λέγοντας ότι η παρουσία τους επιβεβαιώνει ότι η ΝΔ είναι το κόμμα που ανοίγεται στην κοινωνία και σπάει τα στεγανά.

Σκοπός του συνεδρίου, είπε, είναι «να αναδείξουμε τις πολιτικές για την έξοδο από την κρίση. Να επικαιροποιήσουμε τις δεσμεύσεις μας προς τον ελληνικό λαό, τις αρχές με τις οποίες είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε».

«Χρέος μας να ενώσουμε όλους τους Έλληνες»

Κλείνοντας το χαιρετισμό του ο πρόεδρος της ΝΔ υποστήριξε ότι το βάρος της ευθύνης είναι μεγάλο. «Η κοινωνία δυσπιστεί. Τα ψέματα η ανικανότητα η αλαζονεία της χειρότερης κυβέρνησης δηλητηριάζουν την κοινωνία.

Εμείς έχουμε χρέος να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, να τους μιλήσουμε και να τους πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος. Δεν είμαστε καταδικασμένοι από τη μοίρα μας να ζούμε στην ανέχεια».

Τόνισε ακόμη ότι η μεγάλη πολιτική αλλαγή έρχεται. «Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω. Ο κ. Τσίπρας δεν αξίζει άλλη ευκαιρία. Του δόθηκε δύο φορές η ευκαιρία να κυβερνήσει και απέτυχε οικτρά.

Το λογαριασμό των ψεμάτων τον πληρώνει ο ελληνικός λαός. Απέναντι έχουμε ένα καθεστώς. Ας καταλάβει ο κ. Τσίπρας ότι αντέχουμε όση λάσπη και αν πετάξει. Η μεγάλη πρόκληση είναι να πείσουμε τους πολίτες να μας εμπιστευτούν να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Τέλος, επεσήμανε για μία ακόμη φορά ότι «θα μειώσουμε τους φόρους και θα εξυγιάνουμε το κράτος, θα προσελκύσουμε επενδύσεις, θα δημιουργήσουμε δίχτυ προστασίας για τους πιο αδύναμους».11ο Συνέδριο ΝΔ - Άνοιγμα Κ. Μητσοτάκη σε Κίνημα Αλλαγής και Ποτάμι. «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την πατρίδα μας ξανά δυνατή και υπερήφανη. Να φέρουμε ελπίδα, αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση στη χώρα και τους Έλληνες», τόνισε στην αρχή του χαιρετισμού στο 11ο συνέδριο της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.