Όλα τα Νέα

Πληθαίνουν στην ΚΡΗΤΗ τα κρούσματα εργατικών ατυχημάτων σε χώρους δουλειάς που σχετίζονται με τον τουρισμό

Σήμα κινδύνου επειγόντως εκπέμπουν όλοι ξενοδοχουπάλληλοι του νησιού

204

Σήμα κινδύνου επειγόντως εκπέμπουν όλοι ξενοδοχουπάλληλοι του νησιού

«Τις τελευταίες μέρες πληθαίνουν στην ΚΡΗΤΗ τα κρούσματα εργατικών ατυχημάτων σε χώρους δουλειάς που σχετίζονται με τον τουρισμό, τον επισιτισμό και τα ξενοδοχεία».

«Κάθε μέρα συνάδελφοι λυγίζουν κάτω από το βάρος της δουλειάς, βάζουν σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, όπως ο 18χρονος συνάδελφος που έχασε τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα πριν λίγες μέρες στον Αμπελούζο, σχολώντας μετά από 13 ώρες δουλειάς!

Είναι επίσης χαρακτηριστικό ότι συνάδελφος καμαριέρα που δουλεύει σε μεγάλο ξενοδοχειακό όμιλο  (…) λιποθύμησε πριν μερικές μέρες νωρίς το πρωί περιμένοντας το λεωφορείο του ξενοδοχείου για να πάει στη δουλειά και μπροστά στα μάτια εκατοντάδων συναδέλφων σε πιάτσα ξενοδοχοϋπαλλήλων στην 62 Μαρτύρων. 

Δεκάδες άλλα περιστατικά με λιποθυμίες συναδέλφων έχουν αναφερθεί ειδικά τον τελευταίο μήνα, που οι ρυθμοί της δουλειάς στον κλάδο χτυπάνε «κόκκινο».

Η «ανάπτυξη» και η «ευημερία» που έχουν κάνει σημαία οι μεγαλοεπιχειρηματίες στον τουρισμό και τον επισιτισμό γκρεμίζεται σα χάρτινος πύργος μέσα στις γαλέρες των ξενοδοχείων και των μεγάλων καταστημάτων, όπου οι συνάδελφοι φτάνουν πολλές φορές τις 14-15 ώρες συνεχόμενης δουλειάς, ανασφάλιστοι. Τα εκατομμύρια που βγάζουν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και πανηγυρίζουν για αυτά, βγαίνουν από το ιδρώτα και απ’ ότι αποδεικνύεται και …το αίμα των εργαζομένων, από την άγρια εκμετάλλευση της εργατικής μας δύναμης.

Φτάνει πια! Οι εργαζόμενοι πρέπει να σηκώσουμε ανάστημα. Δεν μπορούμε να δουλεύουμε κάτω από τέτοιες συνθήκες και να παίζουμε τη ζωή μας για ένα κομμάτι ψωμί!