Όλα τα Νέα

Δεν πήγε καθόλου καλά η ρύθμιση οφειλών προς το Δήμο Ηρακλείου. Απογοήτευση στη Λότζια!

376
Οι συνολικές οφειλές των πολιτών προς το Δήμο Ηρακλείου αγγίζουν το τεράστιο ποσό των 94.000.000 ευρώ. Παρά την πολυδιαφημισμένη «ρύθμιση» τελικά προσήλθαν μόνο 1730 δημότες για να τακτοποιήσουν «ευνοϊκά» τα χρέη τους.
Οι 1730 δημότες εκπροσωπούν μόνο τα 5.856.420 ευρώ, επί συνόλου 94.000.000.

Αν λάβουμε μάλιστα υπόψη, ότι ο Δήμος έχει εισπράξει μέχρι στιγμής μόνο 1.108.350 ευρώ από την καταβολή των πρώτων δόσεων και απομένει από τις εισπράξεις των «ρυθμισμένων» ένα ποσό της τάξης των 4.748.070 ευρώ, τότε βγαίνει το συμπέρασμα ότι δεν πήγε καθόλου καλά η πολυδιαφημισμένη εκστρατεία ρύθμισης οφειλών προς το Δήμο Ηρακλείου.

Ακούγεται ήδη η πρόταση ώστε να δοθεί παράταση στο μέτρο για να μπορέσουν να έρθουν περισσότεροι δημότες στη Λότζια και να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Ο ίδιος ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Γιώργος Καραντινός έχει απευθυνθεί στην ΚΕΔΕ και το Υπουργείο Οικονομικών και έχει ζητήσει παράταση της ημερομηνίας ένταξης στην ευνοϊκή ρύθμιση των 120 δόσεων.

Στη Λότζια πάντως επικρατεί απογοήτευση σχετικά με την αποτυχία του μέτρου και την μη ανταπόκριση των οφειλετών.

Θεωρούν ότι λόγω της κρίσης και των πολλών χρεών που έχουν οι δημότες και σε άλλους φορείς, όπως: Εφορία, Ασφάλιστρα, Δόσεις, ΔΕΗ, ΕΦΚΑ και άλλα, αδυνατούσαν να προσέλθουν και να βάλουν στο κεφάλι τους άλλο ένα μηνιαίο χρέος.

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.