Όλα τα Νέα

Τα αδιέξοδα στα σχολεία του Ρεθύμνου , τα κενά και οι ελλείψεις…φέρνουν στάση εργασίας τη Δευτέρα

H ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, από τις 11:00 το πρωί, έως τις 2 το μεσημέρι

117

Τα αδιέξοδα στα σχολεία του Ρεθύμνου , τα κενά και οι ελλείψεις…φέρνουν στάση εργασίας τη Δευτέρα

H ΕΛΜΕ Ρεθύμνου, κηρύσσει 3ωρη στάση εργασίας τη Δευτέρα 30 Οκτωβρίου, από τις 11:00 το πρωί, έως τις 2 το μεσημέρι και καλεί τους συναδέλφους να πάρουν μέρος στην συγκέντρωση στις 12 το μεσημέρι στο Δημαρχείο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου:

Βρισκόμαστε στα τέλη Οκτώβρη και μέρα με τη μέρα τα προβλήματα στην εκπαίδευση πολλαπλασιάζονται. Περικοπές τμημάτων σε ΕΠΑΛ-ΓΕΛ-ΓΥΜΝΑΣΙΑ, σχολικές αίθουσες των 27 μαθητών, πάνω από 800 ώρες χάνονται κάθε εβδομάδα στα Γυμνάσια και τα Λύκεια του Ρεθύμνου, ενώ οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό συνεχίζουν να είναι μεγάλες. Η χρόνια υποστελέχωση ειδικά στα περιφερειακά σχολεία οδηγεί στην απομείωση τους και σταδιακά αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο του κλεισίματος.

Στις 30 Οκτώβρη μαζί με τους μαθητές μας και τους γονείς

βγαίνουμε στο δρόμο του αγώνα.

Εκπαιδευτικοί – Μαθητές – Γονείς διεκδικούμε το δικαίωμα στη μόρφωση και τη ζωή, το οποίο στερούν από τη νέα γενιά οι κυβερνήσεις διαχρονικά, που θέλουν τους νέους ανθρώπους να ζουν και να δουλεύουν χωρίς δικαιώματα, με υποκατώτατους μισθούς των 300 ευρώ.

Διεκδικούμε ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει, ενάντια στις εξαγγελίες της κυβέρνησης για το Νέο Λύκειο, ενάντια στις επιταγές των δανειστών και τις οδηγίες του ΟΟΣΑ, τις οποίες έχει συνυπογράψει η κυβέρνηση.

Ο αγώνας είναι κοινός.

•      Όχι στα σχέδια για το Νέο Λύκειο που θα φέρει νέους ταξικούς φραγμούς, θα οδηγήσει σε κλείσιμο τα μικρά σχολεία και σε μείωση του αριθμού των εκπαιδευτικών.

•      Δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση για όλους.

•      Χιλιάδες μόνιμους  διορισμούς σε γενική και ειδική αγωγή, ώστε να λειτουργούν τα σχολεία από την έναρξη της σχολικής χρονιάς με όλο το εκπαιδευτικό προσωπικό.

•      Μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα.

•      Εξίσωση των δικαιωμάτων μόνιμων και αναπληρωτών εκπαιδευτικών.