Όλα τα Νέα

Το μαγκάλι βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των Ελλήνων : στοιχείο έσχατης υποτίμησης του βιοτικού επιπέδου!

Καταγράφεται ως μεγάλη οπισθοδρόμηση για τη χώρα μας και το μαγκάλι και οι επιπτώσεις της φθηνής θέρμανσης.

372

Ψάχνουν εναγωνίως τρόπους να ζεσταθούν, αφού δεν έχουν λεφτά να εξασφαλίσουν το πετρέλαιο θέρμανσης, ακόμα και πρόσβαση σε  ηλεκτρικό ρεύμα και τελικά οι αναθυμιάσεις μαγκαλιών βάζουν άδοξο τέλος στην ανθρώπινη ζωή από φωτιές που εκδηλώνονται στα σπίτια τους από τη συνεχή χρήση των ξυλόσομπων.

Το μαγκάλι βάζει σε κίνδυνο τη ζωή των Ελλήνων

Καταγράφεται ως μεγάλη οπισθοδρόμηση για τη χώρα μας και το μαγκάλι και οι επιπτώσεις της φθηνής θέρμανσης. Θυμίζει ανέχεια αφού κόντρα στον κίνδυνο που υπάρχει, δεν γίνεται αλλιώς. Χωρίς χρήματα για τα βασικά… όλοι συμβιβάζονται έστω και με αυτό τον κίνδυνο.

Αυτό αποδεικνύει και το πρόσφατο τραγικό περιστατικό κατά το οποίο, την τελευταία του πνοή άφησε στο χωριό Πόμπια της Μεσσαράς, ένας 65χρονος Γερμανός, ο οποίος άναψε το μαγκάλι για να ζεσταθεί και πνίγηκε στις αναθυμιάσεις.

Το μαγκάλι υπήρχε στη ζωή των Ελλήνων κυρίως στην περίοδο της κατοχής, ενώ άρχισε να εγκαταλείπεται από τα τέλη της δεκαετίας του ’60 . Η επιστροφή του στις ζωές των Ελλήνων θεωρείται κακό σημάδι και στοιχείο έσχατης υποτίμησης του βιοτικού επιπέδου!

www.parapolitikakritis.gr