Όλα τα Νέα

4.700 οι συμμετοχές στο 7ο Run Greece Ηράκλειο

306

Με 4.700 συμμετοχές “έτρεξε” σήμερα το 7ο κατά σειράν “Run Greece Ηράκλειο”.

Πρόκειται για το κορυφαίο αθλητικό γεγονός που συνδιοργάνωσε η Περιφέρεια Κρήτης με τον Δήμο Ηρακλείου, τον ΣΕΓΑΣ με επίσημο χορηγό της εκδήλωσης τα Σούπερ Μάρκετ Χαλκιαδάκης και τοπικούς χορηγούς τις Μινωικές Γραμμές, το Σύνδεσμο Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Κρήτης και την Ένωση Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Διαμερισμάτων και Δωματίων Ν. Ηρακλείου «Η Φιλοξένια».
Νικητής στον αγώνα των 10 χλιομέτρων ο Γιάννης Ζερβάκης με χρόνο 32.16
Η Έμιλυ Πρωτογεράκη τερμάτισε στην πρώτη θέση με χρόνο 43.54 στον αγώνα γυναικών των 10 χλιομέτρων.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου και ο Περιφερειάρχης πατούν τη σκανδάλη για να ξεκινήσει ο αγώνας

Στη μεγάλη διοργάνωση που παράλληλα εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα σε όλους και κυρίως στους νέους, αναφέρθηκαν με δηλώσεις τους ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός, ο Αντιπεριφερειάρχης Κώστας Φασουλάκης, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Αθλητισμού Νίκος Συριγωνάκης, Αντιδήμαρχοι, Περιφερειακοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, και εκπρόσωποι φορέων.

Συγκεκριμένα σε δηλώσεις αναφέρθηκαν:

Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης:

«Η Κρήτη για άλλη μια φορά οργανώνει με επιτυχία μεγάλους, μαζικούς αγώνες αθλητισμού που προβάλλουν και προάγουν το αθλητικό πνεύμα, την αλληλεγγύη, τον πολιτισμό αλλά και τον τουρισμό. Είναι μια γιορτή για την νεολαία, για όλες τις ηλικίες, συγχαρητήρια στους διοργανωτές, στον Σ.Ε.Γ.Α.Σ. και την Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ Κρήτης, στους αθλητές, αθλήτριες, στους μεγάλους «πρωταγωνιστές» τα μικρά παιδιά, ευχαριστούμε όλους τους πολίτες τους εκατοντάδες εθελοντές αλλά και τους φορείς, υπηρεσίες που συμβάλλουν στην επιτυχία των αγώνων όλα αυτά τα χρόνια. Πρόκειται για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που αγκαλιάσαμε και στηρίξαμε από την πρώτη στιγμή, οι αγώνες έγιναν θεσμός με την στήριξη των πολιτών. Η Κρήτη συνεχίζει να «επενδύει» με επιτυχία στο τρίπτυχο, τουρισμός-αθλητισμός-πολιτισμός».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την επιτυχία και του φετινού RUN GREECE και επεσήμανε τα πολλαπλά οφέλη της διοργάνωσης.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Ευριπίδης Κουκιαδάκης ανέφερε:

«Μια μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, της νεολαίας, όλων των ηλικιών που διεξάγεται με επιτυχία τα τελευταία χρόνια στο Ηράκλειο. Το Run Greece ως αθλητικό γεγονός «γέννησε» και άλλα μεγάλα αθλητικά γεγονότα στο τόπο «κτίζοντας» το Ηράκλειο και τη Κρήτη ως αθλητικό προορισμό. Ευχαριστούμε όλους, που συμβάλλουν στην επιτυχία του αθλητικού θεσμού, τον κόσμο που αγκάλιασε το RUN GREECE από την πρώτη στιγμή».