Όλα τα Νέα

Αυτά είναι τα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην Περιφέρεια ΚΡΗΤΗΣ (όλα τα ονόματα)

Πρόσωπα γνωστά , από τους χώρους του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, τεχνοκράτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ

618

Από τους Χριστίνα Κοραή, Θανάση Φουσκίδη, Σωτήρη Πολύζο

Πρόσωπα γνωστά , από τους χώρους του αθλητισμού και της δημοσιογραφίας, τεχνοκράτες, επιστήμονες, επιχειρηματίες και εκπρόσωποι άλλων κοινωνικών ομάδων «παίζουν» για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ. Ο πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει δηλώσει ότι οι μόνοι που έχουν επισήμως το χρίσμα αυτή τη στιγμή είναι οι εν ενεργεία βουλευτές, ωστόσο είναι δεδομένο ότι το «νέο αίμα» θα καταλάβει σημαντικό χώρο στις λίστες των επόμενων εθνικών εκλογών.

Περιφέρεια Κρήτης

Ηράκλειο

Τον «κυρίαρχο» ρόλο θα έχει και πάλι ο νυν βουλευτής και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Λευτέρης Αυγενάκης. Επίσης, έντονα ακούγεται το όνομα του ανιψιού του Μανώλη Κεφαλογιάννη Ζαχαρία, χωρίς ωστόσο ακόμη να επιβεβαιώνεται, καθώς είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο της επιστροφής του ευρωβουλευτή στην εκλογική του περιφέρεια. Ο επίσης πρώην βουλευτής Μάξιμος Σενετάκης, με σταθερή παρουσία στο νησί, θα είναι εκ νέου υποψήφιος. Δεδομένο είναι το ενδιαφέρον και της Αθηνάς Σπανάκη. Πιθανή και η υποψηφιότητα του γιατρού και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχανών Αστερουσίων Γιώργου Επιτροπάκη, καθώς και του αντιπεριφερειάρχη Αντίπα Σηφάκη. Επίσης, ακούγεται το όνομα του έμπειρου κομματικού στελέχους Γρηγόρη Ροκαδάκη. Στη λίστα θα μπορούσαν να συμπεριληφθούν η δημοσιογράφος Νικολέττα Σφακιανάκη, ο επιχειρηματίας στον τομέα του τουρισμού Γιώργος Μπαμιεδάκης, καθώς και ο Χάρης Βαβουρανάκης, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου.

Λασίθι

Στον Νομό Λασιθίου αμετακίνητος φαίνεται να είναι ο ισχυρός της περιοχής Γιάννης Πλακιωτάκης, ενώ όλα δείχνουν ότι θα ενταχθεί και ένα νέο πρόσωπο μέσω του Μητρώου Στελεχών: πρόκειται για τη Δέσποινα Μπαλοθιάρη, η οποία εργάζεται σε οικογενειακή επιχείρηση στην Ιεράπετρα.

Ρέθυμνο

Χωρίς κάποια έκπληξη το ψηφοδέλτιο του Ρεθύμνου, όπου, εκτός από τον νυν βουλευτή Γιάννη Κεφαλογιάννη, όπως όλα δείχνουν, θα είναι εκ νέου υποψήφιος ο Κωνσταντίνος Δανδουλάκης, όπως και ο Μανώλης Καλλιονάκης. Αναμένεται, ωστόσο, να υπάρξουν κάποια νέα πρόσωπα, που θα προκύψουν από το Μητρώο Στελεχών.

Χανιά

Ιδιαίτερο στοίχημα για τη Νέα Δημοκρατία θα είναι τα Χανιά, γενέτειρα των Μητσοτάκηδων. Αν δεν είναι εκ νέου υποψήφιος ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης, τότε τη σκυτάλη θα πάρει ο ανιψιός του, ο Αλέξανδρος. Οσο για τις υπόλοιπες θέσεις του ψηφοδελτίου, έχουν ακουστεί εντόνως ο Δημήτρης Φραγκάκης, ο Γιάννης Μαρακάκης, η Δάφνη Μανουσάκη, ο Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο Νίκος Ξανθουδάκης, ο Κώστας Γύπαρης, καθώς και η Ελβη Στασσίνου.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ, Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018

www.parapolitika.gr