Όλα τα Νέα

ΝΕΦΑΛΟ : Πρωτοπορεί η Κ. Αεράκη με τις λέξεις – ”στολίδια” της Κρήτης στα νέα τραγούδια που υπογράφει

Την μουσική υπογράφει ο ίδιος ο Αντώνης Μαλλιωτάκης ενώ τους στίχους αντίστοιχα η Κατερίνα Αεράκη (1) και ο Γιώργος Μανωλιούδης (2) ο οποίος συμμετέχει και στην ερμηνεία.

443
Το ΝΕΦΑΛΟ σκόρπισε μια χαρούμενη απορία κι ένα ψάξιμο από την πρώτη μέρα που ακούστηκε και κυκλοφόρησε. Και αυτό είναι ένα κέρδος για τις παλαιινές Κρητικές λέξεις που βρίσκουν χώρο στο σήμερα , ξαναζωντανεύουν , τις μαθαίνουν οι νεότεροι και τραγουδιούνται.

Αφορμή αυτή την φορά στάθηκε , κατά κοινή ομολογία , το νέο τραγούδι ΝΕΦΑΛΟ που μας έβγαλε από τα συνηθισμένα και μας έκανε να ανεβάσουμε την ένταση του ήχου , να ακούσουμε προσεκτικά και να ψιθυρίσουμε κατόπιν και μόνοι μας ”ΝΕ – ΦΑ – ΛΟ;”

Στους στίχους στον πρώτο η Κατερίνα Αερακη και στο δεύτερο ο Γιώργος Μανωλιουδης. Σημαντική η παρουσία του Νίκου Στρατάκη του δεξιοτέχνη στο λαούτο. Και έτσι δημιουργήθηκε το νέο τραγούδι του Αντώνη Μαλλιωτάκη με τον Γιώργο Μανωλιούδη.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την αξιοποίηση των παλιών λέξεων από την ιστορία και την παράδοση της Κρήτης , η Κατερίνα Αεράκη είχε πειραματιστεί και στην επιτυχία του Νίκου και Γιώργου Στρατάκη ”ΛΑΙΝΙ”

” Όμορφη κόρη πορπατεί και λυγεροκορμάτη χρυσό λαίνι κουβαλεί κι είναι χαρά γεμάτη”

Μια έμπνευση που ο κόσμος έδειξε να αγκαλιάζει. Και να φτάνει ακόμα και σε πρώτες τηλεοπτικές προβολές με τον νεαρό Σταύρο Τσουκαλά να επιλέγει να την τραγουδήσει στο The Voice of Greece 4 στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Το ίδιο λαμπρός και ακόμα πιο άξιος αναμένεται να είναι και ο δρόμος που ξεκίνησε το ΝΕΦΑΛΟ με τον Αντώνη Μαλλιωτάκη και τον Γιώργο Μανωλιούδη να δίνουν την ψυχή τους.

Την μουσική υπογράφει ο ίδιος ο Αντώνης Μαλλιωτάκης ενώ τους στίχους αντίστοιχα η Κατερίνα Αεράκη (1) και ο Γιώργος Μανωλιούδης (2) ο οποίος συμμετέχει και στην ερμηνεία.

Εσκόρπισα τη σκέψη μου στις γειτονιές του κόσμου,
Να σε γυρέψω να σε βρω να σ’ ανταμώσω φως μου. (1)

Με του σεβντά το νέφαλο του έρωτα το τόξο,

Θα ταξιδέψω για να βρω το νού μου να μαζώξω. (2)