97χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος έγινε τραγουδίστρια death metal!

Η Ίνγκε Γκίνσμπεργκ είναι επιζήσασα του Ολοκαυτώματος. Είναι δημοσιογράφος. Και τα τελευταία δύο χρόνια, έχει γίνει τραγουδίστρια σε μια death metal μπάντα.

Μιλώντας στο σόου «Ελβετία έχεις ταλέντο, η 97χρονη που κατάγεται από την Αυστρία, δήλωσε: «Το μεγαλύτερο μου ταλέντο δεν είναι το τραγούδι, είναι η επιβίωση.

Έφτασα στην Ελβετία ως πρόσφυγας το 1942 και στη συνέχεια φρόντιζα μια βίλα κατασκοπείας στο Λουγκάνο, για λογαριασμό των αμερικάνικων μυστικών υπηρεσιών.

Είναι σημαντικό να παραμείνετε δραστήριοι, να περιβάλλεστε από νέους ανθρώπους και να συνεχίζετε να κάνετε πράγματα που δεν είχατε κάνει ποτέ πριν».

Οι New York Times έκαναν μάλιστα ένα μίνι ντοκιμαντέρ για τη δραστήρια Ινγκε, στο οποίο εκείνη παραδέχτηκε: «Δεν μπορώ να τραγουδήσω, δεν μπορώ να πω σωστά ούτε νότα, οπότε τα heavy metal μου ταιριάζουν, γιατί πρέπει απλώς να πω τα λόγια».

Η 97χρονη γυναίκα γράφει ποίηση στα αγγλικά και τα γερμανικά και χρησιμοποιεί τα ποιήματα της για τους στίχους των τραγουδιών του συγκροτήματος της, Inge & the TritoneKings.

Γεννημένη στη Βιέννη το 1922, από μια εύπορη εβραϊκή οικογένεια, έχασε τα πάντα μετά από 20 χρόνια όταν κυριαρχούσαν οι ναζί. Ο πατέρας της έφυγε στην Αγγλία και η μητέρα της έδωσε όλα τα κοσμήματά της σε έναν φίλο, με αντάλλαγμα τη μεταφορά της υπόλοιπης οικογένειας στην Ελβετία, όπου έμειναν σε στρατόπεδο προσφύγων.

Αργότερα παντρεύτηκε τον συνθέτη Ότο Κόλμαν και εργάστηκε στο Χόλιγουντ για λίγο, προτού αποχωρήσει από τη σόουμπιζ επειδή ήταν «όλα ψεύτικα».

Μιλώντας στο ντοκιμαντέρ για το τι σκέφτονται οι άλλοι για τις μεγάλες φιλοδοξίες της, απάντησε με ροκ στυλ: «Ειλικρινά, αγαπητέ μου, δεν δίνω δεκάρα. Δεν με νοιάζει».

Τα σχόλια είναι κλειστά, αλλά Trackbacks και Pingbacks είναι ανοιχτά.