Άγιος Νικόλαος : Το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής κουζίνας στον Άγιο Νικόλαο της Κρήτης

Με το συντονισμό του Γιάννη Μπαξεβάνη τα «κρητικά μαγειρέματα του δρό-μου

Φιλοξενούμενοι σεφ: Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λουκάκος, Μιχάλης Χάσικος, πατήρ Επιφάνιος, Νανά Γκα-μπούρα, Μυρσίνη Λαμπράκη και Μαρία Λόη

Κρατώντας ζωντανή την παράδοση της κρητικής φιλοξενίας, ο Άγιος Νικόλαος στήνει το μεγαλύτερο τραπέζι κρητικής και δημιουργικής ελληνικής κουζίνας, στο δρόμο.
Με το συντονισμό του μάγειρα Γιάννη Βαξεβάνη, την ενεργή παρουσία και στήριξη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης και την φιλοξενία διακεκριμένων μαγείρων της σύγχρονης ελληνικής κουζίνας, ο Πολιτιστικός Αθλητικός Οργανισμός του Δήμου Αγίου Νικολάου (ΠΑΟΔΑΝ) διοργανώνει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά με την στήρι-ξη της Περιφέρειας Κρήτης μια ξεχωριστή εμπειρία γευσιγνωστικών απολαύσεων για κάθε επισκέπτη και κάτοικο του Αγίου Νικολάου και της Κρήτης, προκειμένου να τιμήσει τη γιορτή τουρισμού με «μαγειρέματα του δρόμου».

Μανόλης Παπουτσάκης, Αλέξανδρος Τσιοτίνης, Σωτήρης Ευαγγέλου, Γιάννης Λου-κάκος, Μιχάλης Χάσικος, πατήρ Επιφάνιος, Νανά Γκαμπούρα, Μυρσίνη Λαμπράκη και Μαρία Λόη, οι διακεκριμένοι σεφ που στηρίζουν με την παρουσία τους τη διορ-γάνωση και μαγειρεύουν μαζί με τους συναδέλφους τους από τα δεκάδες βραβευμένα και διακεκριμένα εστιατόρια των ξενοδοχείων και της πόλης του Αγίου Νικολάου και της Ελούντας.

‘Όλοι οι μάγειρες προετοιμάζονται για να παρουσιάσουν στην περιοχή της Κιτροπλα-τείας – στο κέντρο του Αγίου Νικολάου – ευφάνταστες μαγειρικές δημιουργίες με α-φετηρία τις παραδοσιακές κρητικές γεύσεις, τα υλικά της κρητικής γης και τα παρα-δοσιακά φαγητά της κρητικής κουζίνας.

Οι επισκέπτες μπορούν να δοκιμάσουν πρωτότυπες και παραδοσιακές συνταγές από 30 διαφορετικούς σεφ και τις ομάδες τους ενώ παράλληλα για πρώτη φορά θα υπάρ-χουν δεκάδες ετικέτες των κορυφαίων ελληνικών κρασιών και μια μεγάλη ποικιλία από τον πολυβραβευμένο την τελευταία δεκαετία κρητικό αμπελώνα.

Τα φετινά «μαγειρέματα του δρόμου» θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 27 Σε-πτεμβρίου 2019 στις 7 το απόγευμα και εκτός από τη γευσιγνωσία θα περιλαμβάνουν και βραβεύσεις ανθρώπων που έχουν καταγράψει σημαντική και διαχρονική προσφο-ρά στον τοπικό τουρισμό.

Η εκδήλωση θα μεταδίδεται ζωντανά ενώ διεθνής εταιρία παραγωγής από τις ΗΠΑ θα καταγράψει για διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα τη διοργάνωση και την παρουσία της μα-γείρισσας Μαρίας Λόη που κάνει καριέρα στην Αμερική στον τομέα αυτό.

Τα σχόλια είναι κλειστά.