Όλα τα Νέα

Άγιος Παύλος: Μια από τις πιο όμορφες παραλίες της Κρήτης

598
Ο Άγιος Παύλος είναι πολύ γνωστός για τους αμμόλοφούς του και τις παραλίες του. Μπροστά στις παραλίες υπάρχουν τεράστιοι αμμόλοφοι που δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο Αφρικής.

Οι παραλίες αυτές βρίσκονται στο παραλιακό μέτωπο, στην έξοδο του δρόμου από το χωριό Σαχτούρια. Πρόκειται για διαδοχικές παραλίες με άμμο, τεράστιους αμμόλοφους, θαλασσοσπηλιές και καταγάλανα νερά.

Το τοπίο μένει αξέχαστο στον επισκέπτη. Αμμόλοφοι, που ορισμένοι φτάνουν και τα 25 μέτρα, εκτείνονται σε μήκος περίπου ενός χιλιομέτρου, σαν φυσικοί «φρουροί» της παραλίας.

Η ανάβασή τους το μεσημέρι είναι δύσκολη- εκτός όλων των άλλων η άμμος είναι καυτή- αλλά η θέα από την παραλία τις απογευματινές ώρες, κατά τη δύση του ηλίου, αναμφίβολα αξίζει τον κόπο.

Ξεκινώντας από δυτικά προς ανατολικά την πορεία στις παραλίες του Αγίου Παύλου, η πρώτη παραλία που θα συναντήσει κανείς είναι η παραλία Στόμιο.Η παραλία Στόμιο εκτείνεται ανατολικότερα της Μικρής Τριόπετρας και περιλαμβάνει τις Διπλονώπετρες και τους Αμμόλοφους.Η παραλία Διπλωνόπετρες, η οποία ουσιαστικά αποτελεί τη συνέχεια της παραλίας Στόμιο, είναι μια πανέμορφη παραλία κλεισμένη από βράχια και με πολλούς αμμόλοφους κατά μήκος της αμμουδιάς.

Στην παραλία θα βρείτε λίγες ομπρέλες και ξαπλώστρες. Την παραλία επισκέπτονται και γυμνιστές. Η πρόσβαση σε αυτήν γίνεται και με το αυτοκίνητο από το Ακρωτήριο Μέλισσα.Η παραλία έχει άμμο, πεντακάθαρα νερά και υπέροχο βυθό, ιδανικό για εξερεύνηση, ενώ στη μέση της παραλίας θα συναντήσετε ενδιαφέρουσες θαλασσοσπηλιές. Από αυτήν την παραλία μπορείτε να απολαύσετε μαγευτικά ηλιοβασιλέματα σε μια τοποθεσία ιδανική για χαλάρωση.Το πιο μαγευτικό ηλιοβασίλεμα θα το απολαύσετε από το βουνό Θρόνος σε υψόμετρο 300 μέτρων. Εκεί, στην άκρη του βουνού, η θέα στο Λιβυκό Πέλαγος είναι μαγευτική.Η παραλία που βρίσκεται μπροστά από τον οικισμό του Αγίου Παύλου, στην έξοδο του δρόμου από το χωριό Σαχτούρια, είναι μια όμορφη, απάνεμη παραλία, με πράσινα βαθιά νερά, άμμο και επίπεδα και λεία βράχια μέσα στη θάλασσα.

Απέχει γύρω στα 58 χλμ. από την πόλη του Ρεθύμνου και κοντά σε αυτήν θα βρείτε ομπρέλες, ξαπλώστρες, ντους, ποδήλατα θαλάσσης, αρκετές ταβέρνες και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Ανατολικότερα, υπάρχουν αρκετές μικρές παραλίες με βότσαλο και πέτρες, ιδανικές για χαλάρωση και απομόνωση.