Όλα τα Νέα

Αγορά μηχανημάτων για να βελτιωθεί η αποκομιδή απορριμμάτων στον Άγ. Νικόλαο

155

Στην αγορά επτά επαγγελματικών οχημάτων και μηχανημάτων, που θα έχουν καθοριστικό ρόλο στο έργο της πυροπροστασίας αλλά και της καθαριότητας στο Δήμο Αγίου Νικολάου θα προχωρήσει τη νέα χρονιά ο Δήμος.

Πρόκειται για μια δαπάνη που πλησιάζει τις 800.000 ευρώ και θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του τεχνικού και μηχανολογικού εξοπλισμού που έχει ανάγκη ο Δήμος για να μπορεί να παρέμβει τόσο σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όσο και στην διαμόρφωση συνθηκών πυροπροστασίας, προστασίας της δημόσιας υγείας και αναβάθμισης των παροχών της υπηρεσίας καθαριότητας.

Στη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής αποφασίστηκε η έγκριση των τεχνικών προδιαγραφών καθώς και οι όροι των δημοπρασιών που θα γίνουν για να προμηθευτεί ο Δήμος απορριμματοφόρο και πλυντήριο κάδων απορριμμάτων, καλαθοφόρο μηχάνημα, δύο ανατρεπόμενα φορτηγά, ένα αυτοκίνητο τύπου «κλούβας» και εκσκαφέα.

Το απορριμματοφόρο που θα αγοραστεί θα συμπληρώσει τον στόλο που λειτουργεί σήμερα σε μια προσπάθεια ανανέωσης που είναι αναγκαία για να προχωρήσει η ολοκληρωμένη λειτουργία του προγράμματος καθαριότητας.  Στην ίδια λογική, της ενίσχυσης του έργου καθαριότητας, θα συνδράμουν εν πολλοίς και τα δυο ανατρεπόμενα φορτηγά που είναι αναγκαία για την εκτέλεση κάθε μορφής εργασιών του Δήμου και την καθαριότητα πρασίνου και αποκομιδής μεγάλων αντικειμένων ενώ και ο εκσκαφέας αποτελεί το «πιο χρήσιμο εργαλείο» για μικρές ή μεγαλύτερες σημειακές παρεμβάσεις που κάνει η Υπηρεσία στο πλαίσιο της αρμοδιότητας της και βέβαια στο κομμάτι της λειτουργίας του προγράμματος πυροπροστασίας, ειδικά την θερινή περίοδο.

www.anatolh.com