Όλα τα Νέα

«Άγριος πόλεμος» ανάμεσα στη Δήμαρχο Καβάλας και τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση

Ένας άγριος, απρόσμενος «πόλεμος» έχει ξεσπάσει ανάμεσα στον γνωστό ηθοποιό Γεράσιμο Σκιαδαρέση και την Δήμαρχο Καβάλας, Δήμητρα Τσανάκα.

76

Όλα ξεκίνησαν μετά την σοβαρή καταγγελία του ηθοποιού με αφορμή την παράσταση, «Άγρια Δύση», που παίχτηκε στην όμορφη πόλη του Βορρά. Ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, πρωταγωνιστής της παράστασης, κατηγόρησε την Δήμαρχο Καβάλας για ψηφοθηρία και πολιτικό παραγοντισμό με αφορμή τις δωρεάν κάρτες ελευθέρας εισόδου, 250, στον αριθμό που έδωσε η Δήμητρα Τσανάκα σε ψηφοφόρους της, για πολιτικά παιχνίδια, εις βάρος της παράστασης και των οικονομικών απολαβών των ηθοποιών όπως αναφέρει ο ίδιος.

Η απάντηση της Δημάρχου Καβάλας, ήταν άμεση, χαρακτηρίζοντας τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση, ως δευτερότριτο ηθοποιό της τηλεόρασης – ούτε καν πρωταγωνιστή!

Συγκεκριμένα ο Γεράσιμος Σκιαδαρέσης κατήγγειλε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook την Δήμαρχο Καβάλας, γράφοντας:

«Δυο σχόλια για το Δήμο Καβάλας μετά την παράσταση μας. Όταν ένας δήμος θέλει να κάνει «κοινωνική πολιτική» (ψηφοθηρία η άλλη του ονομασία) ας το κάνει με τις δικές του δυνάμεις και όχι στην πλάτη ιδιωτών, τούς οποίους δεν έχει καν ενημερώσει! Το να χορηγείς κάρτες απεριορίστων παραστάσεων (!!!) βάζοντας στο θέατρο 250 ψηφοφόρους σου, στερώντας από τους εργαζόμενους της παραγωγής μέρος της αμοιβής τους, μόνο κοινωνική πολιτική δεν μυρίζει! Η δε διοίκηση του Δη. Πε. Θε ανεχομένη αυτή την κατάσταση δείχνει , όχι μόνο έλλειψη ευαισθησίας απέναντι στους εργαζόμενους του θεάτρου και στους συναδέλφους ηθοποιούς, αλλά ταυτόχρονα στέλνει και ένα λάθος μήνυμα στο κοινό ενισχύοντας τη λογική του «τζάμπα»!!! Διαμορφώνει θεατές που απαξιώνουν τo θέατρο θεωρώντας το κάτι ευτελές , το οποίο τους προσφέρεται δωρεάν και κατα συνέπεια του δίνουν τον ανάλογο σεβασμό! Ο ελληνικός παραγοντισμός που χρόνια τώρα καταστρέφει αυτή τη χώρα ανθίζει στην υπέροχη Καβάλα! Κρίμα…..».

Σύμφωνα με το STAR.GR η απάντηση της Δημάρχου, Δήμητρας Τσανάκα, ήρθε χτες μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο απαντώντας «σκληρά» και με υποτιμητικά λόγια για τον γνωστό ηθοποιό.  Συγκεκριμένα, αφού ανέφερε πως η ανάρτηση του κ. Σκιαδαρέση ήταν απαράδεκτη, τον αποκάλεσε δευτερότριτο ηθοποιό της τηλεόρασης – ούτε καν πρωταγωνιστής, όπως συμπλήρωσε. «Σέβομαι την ανάγκη του για επιβίωση, όπως και κάθε εργαζόμενου σ’ αυτή την εποχή, αλλά δεν μπορεί να γνωρίζει ποια είναι τα διαδικαστικά ενός φεστιβάλ αυτού του επιπέδου» τόνισε η δήμαρχος Καβάλας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΠΕΘΕ ΚΑΒΑΛΑΣ

… οι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Φιλίππων δεν ήταν περισσότεροι από 40

Με αφορμή τις αναρτήσεις και τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών για το βράδυ της Τρίτης 10 Ιουλίου, που θίγουν το Δήμο Καβάλας, το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ., τη Δημωφέλεια αλλά και το θεατρόφιλο κοινό που στηρίζουν τον πολιτισμό με αγάπη και σεβασμό, νιώθουμε την ανάγκη να αποκαταστήσουμε την αλήθεια.

Το Φεστιβάλ Φιλίππων, σε απάντηση όλων όσων δημοσιεύτηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μετά την παράσταση «Άγρια Δύση» που παρουσιάστηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου, στο Φρούριο Καβάλας, στο πλαίσιο του 61ου Φεστιβάλ Φιλίππων, νιώθει την ανάγκη να παραθέσει για ενημέρωση του θεατρόφιλου κοινού, προς αποφυγή παρεξηγήσεων για τη διοργάνωση του θεσμού, τα αληθή στοιχεία όπως καταγράφηκαν.

Κύριος διοργανωτής του Φεστιβάλ Φιλίππων, είναι ο Δήμος Καβάλας, που με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. και τη Δημωφέλεια, διοργανώνουν με απόλυτη επιτυχία ένα από τα σημαντικότερα πολιτιστικά γεγονότα της Βορείου Ελλάδος, παραχωρώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, στους θιάσους που συμμετέχουν ό,τι είναι απαραίτητο για να διευκολύνουν την οργάνωση και το στήσιμο των παραστάσεών τους.

Λαμβάνοντας υπ’ όψη ότι η παράσταση «Άγρια Δύση» αποτελεί συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών με την Create4art, έγινε έκπτωση στο μίσθωμα για την ενοικίαση του χώρου και το αντίτιμο που κατέβαλε η παραγωγή ήταν το χαμηλότερο δυνατό.

Παράλληλα, ο Δήμος Καβάλας, εξυπηρέτησε στη μεταφορά των σκηνικών στο Φρούριο Καβάλας, ένα σημείο με δύσκολη πρόσβαση.

Όσον αφορά τα αναληθή σχόλια που δημοσιεύτηκαν για τον αριθμό των προσκλήσεων, ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία που κρατήθηκαν το βράδυ εκείνο από άνθρωπο του Φεστιβάλ, όπως συνήθως γίνεται, οι προσκεκλημένοι του Φεστιβάλ Φιλίππων δεν ήταν περισσότεροι από 40.

Κλείνοντας επισημαίνουμε ότι οι διοργανωτές του Φεστιβάλ και το κοινό της περιοχής μας, σε καμία περίπτωση δεν έχουν δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα σε κάποιον καλλιτέχνη ή σε κάποια παράσταση, αντίθετα δείχνουν κάθε φορά τον σεβασμό που απαιτείται στο θέαμα, στους καλλιτέχνες και στους εργαζόμενους των διαφόρων θιάσων.