Ακρωτηρίασαν βρέφος μετά από αποτυχημένη περιτομή

Περιτομή ονομάζεται ο περιορισμένος ακρωτηριασμός της φυσικής διαμόρφωσης του ανδρικού μορίου. Είναι η αποκοπή (αφαίρεση) της πόσθης ή ακροποσθίας, της πτύχωσης δηλαδή του δέρματος που καλύπτει τη βάλανο του πέους. Η περιτομή εξυπηρετεί κατά μία άποψη λόγους υγιεινής: με την αφαίρεση της πόσθης μειώνονται οι πιθανότητες μόλυνσης από τη συσσώρευση μικροοργανισμών ή ξένων σωμάτων (σκόνης, σμήγματος κλπ.). Στην εβραϊκή και στη μουσουλμανική θρησκεία οι γονείς οφείλουν να περιτέμνουν τα άρρενα βρέφη τους (σουνέτι στα τουρκικά), σύμφωνα με τους θρησκευτικούς κανόνες. Η συμβολική αυτή πράξη συνδέεται άμεσα με την κοινωνική σημασία του πέους, κατά το δόγμα των παραπάνω θρησκειών.

Το περιστατικό που θα διαβάσετε έγινε σε νοσοκομείο στην Αίγυπτο. Ο νεογέννητος Μωχαμάντ έφτασε στη φάση της περιτομής του και οι γονείς του άναψαν το πράσινο φως να γίνει στο νοσοκομείο.

Ο γιατρός όμως καθυστερούσε μέχρι που εμφανίσθηκε μια νοσοκόμα η οποία τους έπεισε πως μπορεί εκείνη να κάνει την περιτομή «καλύτερα και από τον ίδιο τον γιατρό». Οι γονείς συμφώνησαν και ξεκίνησε η διαδικασία στο ενός μηνός μωράκι.

Όμως η νοσοκόμα δεν ήξερε τίποτε. Άρχισε να κόβει σαν τον χασάπη και το μωράκι να ουρλιάζει μέσα στα αίματα, από τον πόνο.

Τελικά το νυστέρι μπήκε βαθύτερα από όσο έπρεπε με αποτέλεσμα το μωράκι να ακρωτηριαστεί στο πέος του και να χρειαστεί να μπει επειγόντως στο χειρουργείο.

Η νοσοκόμα συνελήφθη και κρατείται και όπως δήλωσε στους αστυνομικούς το έκανε επειδή θα έπαιρνε ένα επιπλέον επίδομα για την πράξη της αυτή (εφόσον πήγαινε καλά) της τάξης των 3 ευρώ.