Όλα τα Νέα

Ακρωτηριάστηκε κοπέλα, μετά από σοβαρό τροχαίο στο Γιόφυρο. Σε κατάσταση αμόκ έψαχνε το χέρι της!

Ακρωτηριάστηκε κοπέλα, μετά από σοβαρό τροχαίο στο Γιόφυρο

699
Ακρωτηριάστηκε κοπέλα, μετά από σοβαρό τροχαίο στο Γιόφυρο : Σοβαρό τροχαίο ατύχημα συνέβη το πρωί στο Γιόφυρο. Μοτοσικλέτα με τρεις επιβαίνοντες, ξέφυγε της πορείας της και συγκρούστηκε βίαια με τα κιγκλιδώματα της γέφυρας στο Γιόφυρο.

Η μοτοσικλέτα κινούνταν από το Γάζι προς το Ηράκλειο και από την ισχυρή σύγκρουση η κοπέλα που επέβαινε στη μηχανή ακρωτηριάστηκε στο δεξί χέρι, από τον αγκώνα και κάτω.

Το χέρι της κοπέλας έπεσε κάτω από τη γέφυρα και η ίδια σοκαρισμένη και σε κατάσταση αμόκ έψαχνε να βρει το χέρι της. Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν τις σκηνές και οι ίδιοι σοκαρισμένοι. Πάνω στη μηχανή επέβαιναν άλλα δύο άτομα τα οποία τραυματίστηκαν ελαφρά!

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή του Γιόφυρου επικράτησε πανδαιμόνιο αμέσως μετά το τροχαίο, ενώ λίγο αργότερα διερχόμενο αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε οχήματα που είχαν σταματήσει αναγκαστικά εξαιτίας του τροχαίου με την μοτοσικλέτα.

Επιτόπου έφτασε το ΕΚΑΒ και παρείχε τις πρώτες βοήθειες. Μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, η κοπέλα και το χέρι της, όπου όμως δεν υπάρχει δυνατότητα για προσπάθεια επανασυγκόλλησης άκρων και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά της στην Αθήνα όπου υπάρχουν οι ανάλογοι ιατροί για τόσο εξειδικευμένες επεμβάσεις.

Αποφασίστηκε να μεταφερθεί διασωληνωμένη, με C-27, στο ΚΑΤ Αθηνών και εκεί να την αναλάβει ο κ. Σπυρίδων, της μικροχειρουργικής κλινικής.

Από τις 11 το πρωί εισήλθε στο χειρουργείο, όπου χειρουργήθηκε από ομάδα εξειδικευμένων ιατρών με επικεφαλής τον κ. Σπυρίδων και επιπλέον την ομάδα αγγειοχειρουργικής του κ. Μαλτέζου. Οι γιατροί έδωσαν τιτάνιο αγώνα από το πρωί για να επανακολλήσουν το χέρι της κοπέλας. Σε αυτές τις περιπτώσεις βέβαια όσο περνά η ώρα, δυσκολεύουν τα πράγματα.

Παρά ταύτα κατάφεραν τελικά να επανακολλήσουν το χέρι της κοπέλλας και ο υπεύθυνος ιατρός κ. Σπυρίδων χαρακτήρισε την επέμβαση άκρως επιτυχημένη:

“Η επέμβαση πήγε πάρα πολύ καλά. Τα καταφέραμε! Είμαι αισιόδοξος, ωστόσο τα δύο πρώτα 24ωρα εξακολουθούν να είναι κρίσιμα για την ασθενή, που νοσηλεύεται πλέον στην Εντατική του ΚΑΤ διασωληνωμένη μετά την επέμβαση”

Παραπολιτικά Κρήτης