Ακύρωσαν οι swingers στην Κρήτη λόγω…κορωνοϊού

Δοκιμάζεται ο τουρισμός στην Κρήτη εξαιτίας της έξαρσης του κορωνοϊού, με σοβαρές επιπτώσεις στις νέες κρατήσεις. Στις τάξεις των τουριστικών φορέων του νησιού, επικρατεί έντονη ανησυχία για τη βαριά βιομηχανία της Κρήτης, καθώς έχει σημειωθεί συντριπτική ανάσχεση της ροής των κρατήσεων.

Είναι ενδεικτικό ότι εκτός από τις  ακυρώσεις για τη σεζόν, οι ομάδες swingers που συνηθίζουν να επισκέπτονται το νησί κάθε χρόνο, ακύρωσαν την επίσκεψή τους.

«Ακύρωσαν οι swingers που έρχονταν τα τελευταία χρόνια στην Κρήτη, ήταν 400 – 500 άτομα, θα έρχονταν τον Μάιο. Αλλά ακύρωσαν λόγω του κορωνοϊού» δήλωσε ο Μιχάλης Βλατάκης, Πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, μιλώντας στο ΜΕGA.

«Είστε οι πρώτοι που το μαθαίνετε ότι δεν θα έρθουν οι Swingers, πήγαιναν σε ένα ξενοδοχείο στην Σταλίδα. Δεν θα πάνε αλλού, δεν θα ξανάρθουν για όλη τη χρονιά, είπε χαρακτηριστικά».

Τα ελληνικά νησιά αποτελούν τα τελευταία χρόνια τον πιο ερωτικό προορισμό για εκατοντάδες swingers από όλα τα μήκη και πλάτη της Γης.

Έκδηλος προβληματισμός

Ο προβληματισμός στους τουριστικούς φορείς του νησιού είναι έκδηλος καθώς όπως αναφέρουν αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση θα είναι τεράστιο πλήγμα για την Κρήτη, η οικονομία της οποίας στηρίζεται κατά ένα μεγάλο μέρος στον τουρισμό.

«Πάγωμα» σε νέες κρατήσεις

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που έχει να διαχειριστεί ο τουριστικός κλάδος του νησιού είναι πως τον τελευταίο καιρό δεν παρατηρούνται νέες κρατήσεις.

«Αυτή τη στιγμή έχουμε συντριπτική ανάσχεση της ροής των νέων κρατήσεων και μιλάμε για μία περίοδο που συνήθως γίνονται οι κρατήσεις για Απρίλιο, Μάιο αλλά και για τη σεζόν», ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο πρόεδρος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κρήτης, Μιχάλης Βλατάκης ο οποίος παράλληλα επεσήμανε πως η ανάσχεση στη ροή των κρατήσεων κορυφώθηκε όταν έφτασε ο κορωνοϊός στην Ιταλία.

«Πριν έξι βδομάδες περίπου παρατηρήσαμε μία ανάσχεση στη ροή των κρατήσεων και δεν ξέραμε για ποιο λόγο ήταν. Ρωτήσαμε κάποιους συνεργάτες μας και μας είπαν ότι ήταν γι’ αυτόν τον ιό που τότε ήταν στην Κίνα. Ωστόσο, επειδή αρχικά μόνο η Ασία είχε προσβληθεί τα πράγματα εδώ δεν είχαν επηρεαστεί. Όταν όμως ήρθε ο κορωνοϊός στην γειτονιά μας κι άρχισαν να επηρεάζονται οι χώρες της Βόρειας Ευρώπης άρχισε το μεγάλο πρόβλημα της ανάσχεσης των ροών των κρατήσεων», υπογράμμισε σχετικά ο κ. Βλατάκης.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης πρόσθεσε πως «το “πάγωμα” αυτό έχει δώσει στον τουρισμό μία απώλεια της τάξης του 25% κι αυτό μας ανησυχεί».

Σε περίπτωση πάντως που συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, «θα γίνει χείμαρρος». Ο κ. Βλατάκης διατήρησε ωστόσο την αισιοδοξία του υποστηρίζοντας στο cretapost ότι:

«Σε τέτοια αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν είχαμε ανάσχεση των κρατήσεων – όχι βέβαια σε τέτοιο βαθμό – και όταν έληξε το πρόβλημα είχαμε έκρηξη στις κρατήσεις. Περιμένουμε να δούμε». Παράλληλα έκανε έκκληση στους πολίτες της χώρας να ακολουθήσουν πιστά και ευλαβικά τις οδηγίες του υπουργείου Υγείας.

πηγή cretapost.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.