Αλ. Μαρκογιαννάκης: Σημαντικές καθυστερήσεις στην κατασκευή του κόμβου της Αγίας Πελαγίας

Ερώτημα προς Περιφερειάρχη Κρήτης, Σταύρο Αρναουτάκη σχετικά με τις καθυστερήσεις στην κατασκευή του κόμβου στην Αγία Πελαγία απευθύνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Μαρκογιαννάκης.
Όπως τονίζει με ανακοίνωση του παρατηρούνται σημαντικές καθυστερήσεις.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τη στιγμή που ο φονικός Βόρειος Οδικός Άξονας του νησιού εξακολουθεί το καταστροφικό του έργο εις βάρος της κοινωνίας της Κρήτης, παρατηρείται μεγάλη και ανεξήγητη στασιμότητα στα έργα υποδομής του οδικού δικτύου του νησιού.

Συγκεκριμένα στην περιοχή της Αγ. Πελαγίας του Δήμου Μαλεβιζίου έχει αποφασιστεί η άμεση κατασκευή ενός κόμβου ασφαλής πρόσβασης, ο οποίος θα συμβάλλει καθοριστικά στην ομαλή κυκλοφορία των διερχόμενων και στην αποφυγή σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Επισημαίνεται ότι από το σημείο αυτό διέρχονται καθημερινά όχι μόνο οι κάτοικοι, οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της περιοχής αλλά και χιλιάδες Έλληνες και ξένοι επισκέπτες, ιδίως κατά την τουριστική περίοδο.

Τον Ιούλιο του 2018, ολοκληρώθηκε η διαδικασία ανάδειξης προσωρινού αναδόχου για το έργο «Επεμβάσεις στους κόμβους Αγίας Πελαγίας και Αχλάδας του Β.Ο.Α.Κ. για τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας», προϋπολογισμού 5.000.000 €.

Από τότε ωστόσο και αδικαιολόγητα αναμένεται να υπογραφεί η σύμβαση του έργου κατασκευής των πολυσυζητημένων αυτών κόμβων του ΒΟΑΚ. Εδώ και μήνες αναμένουμε να ξεκινήσει μια παρέμβαση που θα ανατρέψει το κυκλοφοριακό σκηνικό, όπου καταγράφονται συνεχώς τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα. Ένα έργο, που συζητιέται εδώ και μια 25ετία. Ένα έργο το οποίο ναι μεν δρομολογήθηκε και δημοπρατήθηκε στα τέλη Ιουλίου, αλλά έκτοτε έχει μείνει στάσιμο στα συρτάρια της Περιφέρειας.

Ερωτάται ο Περιφερειάρχης Κρήτης, κ. Σταύρος Αρναουτάκης:
– Ποια η θέση της Περιφέρειας για το συγκεκριμένο θέμα;
– Για ποιους λόγους καθυστερεί η κατασκευή του κόμβου της Αγίας Πελαγίας;
– Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε προκειμένου ο ανάδοχος εργολάβος, να ξεκινήσει άμεσα τις εργασίες κατασκευής κανονικών επιτέλους κόμβων πρόσβασης από τον ΒΟΑΚ προς την τουριστική περιοχή της Αγίας Πελαγίας;»

Τα σχόλια είναι κλειστά.