Αλλάζει πάλι ο καιρός! Έρχονται έντονες βροχές!

Οι υψηλες θερμοκρασίες και οι νοτιάδες που επικρατούν το Σαββατοκύριακο στην Κρήτη δεν θα κρατήσουν για πολύ, όπως όλα δείχνουν.
Και αυτό γιατί όπως αναφέρει στο neakriti ο μετεωρολόγος κ. Κώστας Λαγουβάρδος, αναμένεται αλλαγή άρδην του καιρού από Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου, οπότε και θα υπάρξει επιδείνωση με ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και βοριάδες.

«Οι νοτιάδες από την Κυριακή εξασθενούν, ωστόσο από την Δευτέρα περιμένουμε πολλές βροχές στην Κρήτη. Πρόκειται για μία νέα διαταραχή που θα επηρεάσει κυρίως την νότια χώρα, από την Αττική και κάτω, με Κρήτη, Κυκλάδες και Πελοπόννησο, να δέχονται έντονα καιρικά φαινόμενα», υποστήριξε μεταξύ άλλων, ο κ. Λαγουβάρδος, προσθέτοντας ότι τα άσχημα καιρικά φαινόμενα αναμένεται να ξεκινήσουν από τις πρωινές ώρες της Δευτέρας και θα εκδηλωθούν στο μεγαλύτερο μέρος της Κρήτης.

Μέγιστες ριπές του ανέμου στην Κρήτη

Σήμερα, και σύμφωνα με το meteo, οι ισχυροί άνεμοι που έπνεαν στο νησί, φθάνοντας τα 7 και κατά τόπους 8 μποφόρ, δημιουργώντας προς στιγμήν μικροπροβλήματα στις πτήσεις των αεροσκαφών, έφεραν την Κρήτη μεταξύ των πρώτων θέσεων, αναφορικά με τις μέγιστες ριπές ανέμων.

Ενδεικτικά : Σταυράκια Ηρακλείου 82 km/h, Ηράκλειο – Κνωσός 76 km/h.

Ακολουθεί σχετικός πίνακας:

Μέγιστες θερμοκρασίες

Παράλληλα και σύμφωνα με τα όσα πάντα δήλωσε στο neakriti ο μετεωρολόγος κ. Κώστας Λαγουβάρδος, στην Κρήτη σήμερα είχαμε και αρκετά υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες.

Πανελλαδικά στις 8 μεγαλύτερες τιμές, η Κρήτη έχει τις 4 υψηλότερες θερμοκρασίες, με τα Φαλάσαρνα να «κατοχυρώνουν» την πρωτιά.

Ακολουθεί σχετικός πίνακας με τις μέγιστες θερμοκρασίες που σημειώθηκαν σήμερα στην Κρήτη.

Τα σχόλια είναι κλειστά.