Όλα τα Νέα

“Άλλο να σου ακουμπήσουν τον κώλο και άλλο βιασμός”!

569
“Άλλο να σου ακουμπήσουν τον κώλο και άλλο βιασμός”! Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσαν οι δηλώσεις του γνωστού ηθοποιού Ματ Ντέιμον, ο οποίος μίλησε για το σκάνδαλο με τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις από τον Χάρβεϊ Γουάνισταϊν που συντάραξε το Χόλιγουντ.

«Ξέρω ότι δεν θα ήθελα να παντρευτεί κάποιον κοντινό μου. Αλλά αυτή ήταν η έκταση των όσων γνωρίζαμε. Εννοώ, πώς δεν μας προκάλεσε έκπληξη, Έτσι, όταν ακούς ο Γουάινσταϊν αυτό, ο Γουάινσταϊν εκείνο, εννοώ κοιτάξτε αυτόν τον τύπο. Φυσικά και είναι γυναικάς», ανέφερε χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στην εκπομπή του ABC News «Popcorn With Peter Travers.

O Ντέιμον είχε συνεργαστεί με τον Γουάινσταϊν στο οσκαρικό «Ο ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ», την παραγωγή της οποίας είχε αναλάβει η Miramax.

Σε μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με τον Travers την Τρίτη ο Ντέιμον αναφέρθηκε στον Γουάινσταϊν και άλλους εντός και εκτός του κόσμου του θεάματος, οι οποίοι έχουν κατηγορηθεί δημοσίως φέτος για σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Ο Travers τον ρώτησε πώς αντιδρά που ο κόσμος βρίσκεται σε μία εποχή που άνθρωποι κατηγορούνται για σεξουαλική παρενόχληση, καθώς και ο ίδιος είναι πατέρας τεσσάρων κοριτσιών.

«Πιστεύω ότι είμαστε σε αυτήν την κομβική περίοδο. Και θεωρώ ότι είναι σπουδαίο. Θεωρώ θαυμάσιο το γεγονός ότι υπάρχουν γυναίκες που νιώθουν δυνατές να πουν την ιστορία τους και είναι απαραίτητο… Πιστεύω ότι υπάρχει ένα φάσμα συμπεριφορών, σωστά;

Και θα πρέπει να τα διαχωρίσουμε. Ξέρετε υπάρχει διαφορά μεταξύ του να ακουμπάς τον κ… κάποιου και το βιασμό ή την αποπλάνηση παιδιού,. σωστά; Και οι δύο αυτές συμπεριφορές χρειάζεται να αντιμετωπιστούν και να εξαφανιστούν δεν χωρά συζήτηση σε αυτό, αλλά δεν θα πρέπει να συγχέονται, σωστά; (…), δήλωσε χαρακτηριστικά ο ηθοποιός.

«Και ζούμε σε αυτήν την κουλτούρα της οργής και θα έπρεπε και αυτό να το διορθώσουμε αρκετά με κάτι του τύπου: για ένα λεπτό. Κανείς μας δεν ήρθε στη ζωή τέλειος. Ξέρετε τι εννοώ.

Η περίπτωση του Louis C.K.: δεν γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες. Δεν εντρυφώ σε αυτό, αλλά διάβασα την ανακοίνωσή του η οποία είχε κάτι που έμοιαζε με ένα είδος «σύλληψης».

Όταν βγήκε και είπε «έκανα όλα αυτά τα πράγματα και αυτές οι γυναίκες έχουν δίκιο, σκέφτηκα ότι αυτό είναι ένα δείγμα κάποιου ανθρώπου που θα μπορούσαμε να το δουλέψουμε. Όπως όταν μεγαλώνω τα παιδιά μου, αυτή η έννοια της προσωπικής ευθύνης είναι το σημαντικότερο από οτιδήποτε άλλο που πρέπει να μάθει κανείς πριν βγει στην κοινωνία», πρόσθεσε.

Why Matt Damon should start listening and stop talking

protothema.gr