Αναδιάρθρωση  “τερατούργημα”  για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία

Κατέλυσαν τα πάντα-Υποβαθμίζεται το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο με τις ευλογίες της Πολιτείας και τις ΕΠΟ

Γράφει ο Μανώλης Κουράτορας

Είναι ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα και γίνεται με ευθύνη της Πολιτείας και την ανοχή της ΕΠΟ. Επιχορηγούν επαγγελματικές κατηγορίες και η ίδια ΕΠΟ που εκλέγεται από τα σωματεία, αδιαφορεί για αυτά.

Καταστρέφουν τη “μήτρα” του ελληνικού ποδοσφαίρου,πλήρης αδιαφορία για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Αυτό που στήθηκε φέτος είναι παράνομο από την κορυφή ως τα νύχια. Είναι μια έμπνευση, η οποία καθοδηγείται από υψηλά κέντρα για συγκεκριμένα πολιτικά συμφέροντα.

Όπως επίσης μέγα σκάνδαλο που παραπέμπει σε αθέμιτο ανταγωνισμό είναι όλα όσα έχουν συμβεί με τα τηλεοπτικά δικαιώματα της φετινής χρονιάς στη SUPER LEAGUE και με τις 7 άστεγες ομάδες,που πληρώνετε από την τσέπη του δύσμοιρου Ελληνικού λαού για χάρη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Για να μην ξεχνιόμαστε το τελευταίο καιρό αυτά ανέφερε ο υφυπουργός αθλητισμού κ Βασιλειάδης,στη σύσκεψη που ακολούθησε με τους εκπροσώπους της ΕΠΟ κια Super League.

-«Ο υφυπουργός κατέστησε σαφές στους εκπροσώπους της ΕΠΟ και της Λίγκας πως αν επιμείνουν στην απόφασή τους για 16 ομάδες στη Super League το 2019/20 και μείωσή τους σε 14 από το 2020/21, η οικονομική συμφωνία που υπήρχε με την κυβέρνηση δεν θα έχει πλέον ισχύ».

Μια τακτική που ακολουθεί γενικά η σημερινή κυβέρνηση όχι και τόσο δημοκρατική βέβαια που αντί να σκύψει και να λύσει το πρόβλημα το διογκώνει.

Όσο για τις διοικήσεις της ΕΠΟ και Super League αυτοί λάκισαν με “ελαφρά πηδηματακιά”,και δέχτηκαν να περάσει η αναδιάρθρωση.

Κατέλυσαν τα πάντα με τις ευλογίες βέβαια της κυβέρνησης, της ΕΠΟ αλλά και της Super League,όσο για τη Football League τι να πούμε, κλειστό γκέτο έχει γίνει σχεδόν σε όλους τους τομείς,με τους διοικούντες τους, να ακολουθούν κατά γράμμα όσα τους δείχνουν κάποια υψηλότερα κλιμάκια από το χώρο του ποδοσφαίρου.

Η προκήρυξη της Football League, ειδικά στα σημεία που αναφέρεται στη Γ’ Εθνική λέει ρητά ότι έχει κενό. Είναι προκήρυξη υπό αίρεση με κενά ακόμη και για το επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Ο νόμος 2725 απαγορεύει να γίνει αναδιάρθρωση αν δεν περάσουν δύο χρόνια.

Η Γ’ Εθνική που ήταν προθάλαμος, μετατρέπεται σε κρυφή και πλήρεις ερασιτεχνική κατηγορία χωρίς πόρους.  Ένα μπάχαλο χωρίς προηγούμενο. Δεν θα μπορέσουν να αντέξουν οι ομάδες, που ήδη δεν αντέχουν κιόλας.

Πριμοδοτούν τις εταιρείες, και ειδικά τη Football League που είναι μια βαριά κατηγορία με σκάνδαλα και στημένα και δεν βοηθούν το ερασιτεχνικό με ευθύνη τις ΕΠΟ.

Απορώ που οι ομάδες της Γ’ Εθνικής δεν αντέδρασαν και ξεκίνησαν το Πρωτάθλημα,μιας και δεν θα ανέβουν στη Football League,αλλά σε μια καινούρια κατηγορία άγνωστη για όλους μας.

Όσες πέσουν από τη Football League είναι καταδικασμένες γιατί πέφτουν δυο κατηγορίες και πάνε στην ερασιτεχνική Γ΄Εθνική.

Όσο για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν γίνεται καμία κίνηση προστασίας του, που προσπαθούν κάποιοι κύριοι άσχετοι παντελώς με το αντικείμενο  να επιβάλλουν με το ζόρι μια επαγγελματική αναδιάρθρωση, χωρίς ουσία που δεν οδηγεί πουθενά, καταστρέφοντας το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Αναδιάρθρωση  τερατούργημα  για τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία που βρίσκονται αντιμέτωπα με σοβαρά οικονομικά προβλήματα, εξαιτίας των οποίων δεν μπορεί να αναπτυχθεί το άθλημα και να συμμετάσχουν ακόμα περισσότεροι αθλούμενοι και φίλαθλοι σε αυτό.

Συγκεκριμένα,όλα τα ερασιτεχνικά ποδοσφαιρικά σωματεία  δεν έχουν λάβει καμία επιχορήγηση από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού εδώ και μια 8ετία περίπου , όπου είναι ο προθάλαμος των επαγγελματικών κατηγοριών.

Στα επαγγελματικό ποδόσφαιρο υπάρχει πακτωλός χρημάτων και ειδικά την φετινή χρονιά με όσα προέκυψαν με τις συμβάσεις των τηλεοπτικών με την ΕΡΤ στη πλάτη φυσικά του Ελληνικού λαού.

Ειδικά η νέα Γ΄Εθνική Κατηγορία υποβαθμίζεται πλήρως καθώς πηγαίνει μια κατηγορία παρακάτω, και σε άλλο άρθρο θα αναφερθούμε συγκεκριμένα  τους λόγους υποβάθμισης της,αν αναλογιστεί κανείς ότι στις τρεις παραπάνω κατηγορίες θα αγωνίζονται μόνο επαγγελματίες ποδοσφαιριστές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.