Όλα τα Νέα

Ανακοίνωση εξέδωσαν οι “Αντιφασίστες” για τα επεισόδια στο μνημόσυνο του Κατσίφα

348

Με ανακοίνωσή τους στο indymedia οι ¨Αντιφασίστες¨ που αντέδρασαν το πρωί στο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, δίνουν τη δική τους εκδοχή για τα επεισόδια.

Να σημειωθεί ότι το μνημόσυνο οργανώθηκε από τον ευρωβουλευ΄τη Νότη Μαριά, ο οποίος δηλώνει ότι θέλει να συνεχίσει τον “αγώνα του εθνομάρτυρα Κατσίφα.”

Στην ανακοίνωσή τους οι αντιφασίστες αναφέρουν αναλυτικά:

Σήμερα, Σάββατο 8 Δεκέμβρη το πρωί, είχε καλεστεί στο Άγιο Μηνά μνημόσυνο τιμής στην μνήμη του νεκρού φασίστα Κ. Κατσίφα. Στο φασιστοκάλεσμα του Νότη Μαριά και του κινήματος Άρδην, ανταποκρίθηκαν 30-35 φασίστες.

Περίπου 50 αντιφασίτριες και αντιφασίστες συγκεντρωθήκαμε από τις 9 το πρωί απέναντι απ’ την εκλησία. Για περίπου 1 ώρα είμασταν απέναντι απ’ τους φασίστες, με τους μπάτσους (2 διμοιρίες, Ζητάδες, ΟΠΚΕ και ασφαλίτες) ανάμεσά μας με μέτωπο φυσικά προς τα μας προστατεύοντας τα φιλαράκια τους.

Αφού οι φασίστες μπήκαν στην εκκλησία να κάνουν το σταυρό τους 20 απ’ αυτούς, οι περισσότεροι με παλούκια και κράνη, βγήκαν αποφασισμένοι να μας κάνουν πέσιμο.

Μετα τις αντίστοιχες συνεννοήσεις με την αστυνομία κάναν το κύκλο του τετραγώνου -με συνοδία ζητάδων και ασφαλιτών- με αποτέλεσμα να βρεθούμε μέσα στο στενό με τους μπάτσους απ΄τη μία και τους φασίστες απ’ την άλλη.

Αλλά το σχέδιο δεν πήγε και τόσο καλά. Στην κατω μεριά του στενού οι φασίστες ισοπεδώθηκαν απ’ τους μισούς συντρόφους ενώ οι άλλες μισές κρατούσαν την επίθεση της διμοιρίας απο την άλλη.

Οι φασίστες κατέληξαν να τρέχουν και να παρακαλάνε στα στενά του Λάκκου, ενώ το σώμα της αντισυγκέντρωσης αποχώρησε συντεταγμένα απ’ τη πίεση των μπάτσων.

Απολογισμός του σκηνικού: 3 με 4 φασίστες στο νοσοκομείο και αρκετοί άλλοι τραυματίες. Απο τη δικιά μας μεριά μερικοί ελαφρά τραυματισμένοι από γκλοπιές μπάτσων και ένας με χτύπηματα στο κεφάλι.

Σήμερα ήταν άλλη μια ηλιόλουστη μέρα που το Ηράκλειο έδειξε δυναμικά πως ήταν και θα παραμείνει μαχητικά αντιφασιστικό! Ήταν άλλη μια μέρα που είδαμε με τα μάτια μας τη συνεργασία μπάτων και φασιστών.

Θα ακολουθήσει εκτενέστερη ενημέρωση/ ανακοίνωση για τα γεγονότα τις επόμενες μέρες.

Καλούμε συνέλευση απολογισμού των γεγονότων και σχεδιασμό των επόμενων κινήσεών μας σήμερα στις 7 το απόγευμα στην κατάληψη Ευαγγελισμού

υ.γ.1. Μεγάλο μπράβο σε όλους τους συντρόφους και τις συντρόφισσες.
υ.γ.2. Φασίστες θα σας λιώσουμε.
υ.γ.3. Τα τοπικά ΜΜΕ να σταματήσουν την παραπληροφόρηση.

Αντιφασίστες-τριες Ηρακλείου