Ανακοίνωση κατά παντων από τον Α.Ο.Σπηλίου

Αιχμηρή ανακοίνωση από τον Α.Ο.Σπηλιου κατά διαιτητών και διοργανώτριας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το Σάββατο το απόγευμα γίναμε μάρτυρες ακόμα μίας φαρσοκωμωδίας που λέγεται «Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο». Όλα αυτά τα χρόνια που προσπαθούμε να ασχοληθούμε με το άθλημα που αγαπάμε και να βοηθήσουμε να αθληθεί η τοπική κοινωνία, έχουμε παρακολουθήσει διάφορες τραγελαφικές καταστάσεις. Στην αρχή γελάσαμε, μετά προσπαθήσαμε μέσα από έργα και προτάσεις (ουδέποτε εισακούστηκαν) να διορθώσουμε κάποιες καταστάσεις, στη συνέχεια κάναμε και αρκετή υπομονή για να δούμε αποτελέσματα. Αυτά δεν ήρθαν ποτέ και πλέον το ποτήρι έχει ξεχειλίσει από καιρό! Η οργή και η αγανάκτηση έχουν πάρει τη θέση της υπομονής και της επιμονής!
Έχουμε υποστεί όλα αυτά τα χρόνια πετροπόλεμο σε γήπεδο χωρίς καν να διακοπεί ο αγώνας, σφαγιαστικές διαιτησίες σε αγώνες που έκριναν Πρωταθλήματα, εχθρικές διαιτησίες ως επί το πλείστον, με ελάχιστες εξαιρέσεις για 50/50 αντιμετώπιση, πρόστιμα και τιμωρίες να εξαφανίζονται εν μία νυκτί, «στημένους» αγώνες ειδικά στα τέλη των Πρωταθλημάτων και από συγκεκριμένες ομάδες – προπονητές – παράγοντες κάθε χρόνο, προπηλακισμούς, απειλές, ατιμωρησίες, ειρωνείες κ.α. Εμείς δεν ασχοληθήκαμε με το ποδόσφαιρο για να βλέπουμε όλα αυτά! Δεν στέλνουμε τα παιδιά μας στο γήπεδο για να ρισκάρουμε με τη σωματική και ψυχική τους υγεία! Εμείς νομίζαμε ότι ο αθλητισμός είναι πολιτισμός και όχι ο «βόθρος» που λέγεται «Ρεθυμνιώτικο ποδόσφαιρο»!
Επειδή λοιπόν η κατάσταση έχει φτάσει σε οριακό σημείο και κινδυνεύουμε κι εμείς να πέσουμε σε αυτόν το «βόθρο» και να χάσουμε το ήθος, τις αρχές και τις αξίες μας, είναι προτιμότερο να αποχωρήσουμε από αυτή τη μιζέρια. Τις επόμενες μέρες, σε συνεργασία με τις τοπικές αρχές, τις γειτονικές ομάδες αλλά και τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, θα σας ανακοινώσουμε και τις οριστικές αποφάσεις μας.

Εκ του ΔΣ του ΑΟ Σπηλίου.