Όλα τα Νέα

Αναβολή των πρωταθλημάτων Ρεθύμνου το Σαββατοκύριακο 15-16/2

238

Με ανακοίνωση της η Ε.Π.Σ.Ρ. ενημερώνει όλα τα σωματεία ότι το Σαββατοκύριακο 15 και 16/2 αναβάλλει  όλα τα πρωταθλήματα (Α΄- Β΄και ΥΠΟΔΟΜΩΝ) λόγω των σχολών προπονητών (UEFA C – UEFA D καθώς και των επανεξετάσεων προπονητών UEFA A, UEFA B και UEFA C) που θα πραγματοποιηθούν στο Ρέθυμνο.

Η Ανκοίνωση ενημέρωση της Ε.Π.Σ.Ρεθύμνου αναφέρει 

ΑΝΑΒΟΛΗ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΙΣ 15 & 16 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2020
Η Ε.Π.Σ.Ρ. ενημερώνει όλα τα σωματεία – μέλη της, ότι το Σαββατοκύριακο 15-16/2 αναβάλλει  όλα τα πρωταθλήματα (Α΄- Β΄και ΥΠΟΔΟΜΩΝ) λόγω των σχολών προπονητών (UEFA C – UEFA D καθώς και των επανεξετάσεων προπονητών UEFA A, UEFA B και UEFA C) που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας.
Για τη σχολή UEFA D η παρουσία ενός τουλάχιστον εκπροσώπου για κάθε ποδοσφαιρική ακαδημία είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
Τη σχολή μπορούν να παρακολουθήσουν και γονείς καθώς και εθελοντές που βοηθούν στη λειτουργία μιας ομάδας με ακαδημίες χωρίς καμία ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ.
Για τη συμμετοχή τους οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να συμπληρώσουν την αίτηση, την οποία θα παραλάβουν από τα γραφεία της ΕΠΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ.
Το πρόγραμμα της σχολής UEFA D έχει ως εξής:
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 ξεκινά η σχολή στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ (ΓΙΑΜΠΟΥΔΑΚΗ 12 ΚΟΝΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΝΩΣΤΟΥ ΣΤΡΑΤΙΩΤΗ) στις 12:00μ.μ. – 18:00μ.μ. και
Την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2020 ξεκινά το πρακτικό κομμάτι της σχολής στο γήπεδο ΑΤΣΙΠΟΠΟΥΛΟΥ και ώρα 09.30 – 12:00 και αμέσως μετά συνεχίζεται η θεωρία στην αίθουσα του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ μέχρι της 16:00 όπου ολοκληρώνεται η σχολή.
Το έγγραφο που έχει σταλεί από τα γραφεία της ΕΠΟ (υποστηρίζεται από την UEFA) αναφέρει τα εξής:
«Ένα νέο καινοτόμο πρόγραμμα της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση υπεύθυνων ομάδων και ακαδημιών, γονέων και εθελοντών.
Ειδικότερα, η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σχεδίασε τη λειτουργία 12 ωρών
Σχολών συνδυάζοντας την παρουσίαση θεωρητικών διαλέξεων οργάνωσης και λειτουργίας ακαδημιών ποδοσφαίρου, καθώς επίσης επιδείξεων προπονητικών μονάδων – αγώνων για ηλικίες κάτω των 12 ετών.
Προσφορά πρώτων βοηθειών, οργάνωση ακαδημίας, κώδικας συμπεριφοράς, πολιτική για την παιδική κακοποίηση, ψυχολογία και παρακίνηση νέων αθλητών είναι ανάμεσα στα θέματα των επιμορφωτικών σεμιναρίων, με την Ομοσπονδία να στοχεύει στην ενιαία εκπαίδευση όλων των εμπλεκομένων στη λειτουργία μιας ποδοσφαιρικής ακαδημίας.
Οι σχολές UEFA D, εντάσσονται στο εξαετές αναπτυξιακό πλάνο της Ε.Π.Ο. «Μπάλα Παντού», και θα λειτουργήσουν σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας (ΕΠΣ) και η παρακολούθησή τους είναι υποχρεωτική
για έναν, τουλάχιστον, εκπρόσωπο κάθε ακαδημίας και ομάδας,θα αποτελεί ένα από τα κριτήρια ελέγχου λειτουργίας και κατάταξης των ακαδημιών που θα θεσπιστούν από την Ομοσπονδία»