Ανδρέας Βροντάκης: Το ΚΙΝΑΛ γυρνάει την πλάτη στις “γέφυρες συμφερόντων”

 

 Συνέντευξη στα Παραπολιτικά Κρήτης και την Αλκυόνη Χριστοδουλάκη από τον υποψήφιο Ευρωβουλευτή με το ΚΙΝΑΛ Ανδρέα Βροντάκη.

“Γιατί αποφασίσατε να συμμετέχετε στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών; Τι προσδοκίες έχετε από τη συμμετοχή σας αυτή;

Τα τελευταία χρόνια οι αποφάσεις που αφορούν το εμπόριο, την ανάπτυξη, την απασχόληση και την οικονομία παίρνονται από την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ και το ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.  Αποφάσεις που έχουν επιπτώσεις στις οικονομίες όλων των κρατών – μελών της ΕΝΩΣΗΣ και που δεσμεύουν τα Εθνικά Κοινοβούλια.

Ο κλάδος των εκτελωνιστών, που υπηρετώ  35 χρόνια εκ των οποίων τα τελευταία 8 χρόνια σαν πρόεδρος του συλλόγου ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΘΗΝΩΝ, είναι κατ’ εξοχήν κλάδος της αγοράς,  της ανάπτυξης και του εμπορίου. Θεμάτων δηλαδή που αποφασίζονται από άλλους και εμείς πρέπει να τα εφαρμόσουμε. Σκεφτείτε για παράδειγμα τι επιπτώσεις θα υπάρξουν για το παγκόσμιο εμπόριο και την οικονομία ανάλογα με την μορφή που θα έχει το BREXIT, έξοδος με συμφωνία η όχι.  Αυτός είναι ο κύριος λόγος που αποφάσισα να συμμετέχω στις ευρωεκλογές γιατί οι αποφάσεις μπορούν και πρέπει να διαμορφώνονται από βουλευτές που έχουν την γνώση στα συγκεκριμένα θέματα, μια κρίνουν τις ζωές όλων μας.

Τώρα σχετικά με την προσωπική προσδοκία από τη συμμετοχή μου στην εκλογική διαδικασία αυτή πιστεύω ότι το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ – ΠΑΣΟΚ μπορεί  να αυξήσει τα εκλογικά ποσοστά του, να πετύχει το στόχο του διψήφιου ποσοστού και να αναδειχθεί σε 3η δύναμη αυξάνοντας ταυτόχρονα και την εκπροσώπηση του στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο από 2 βουλευτές που διαθέτει σήμερα σε 3. Το εκλογικό σώμα έχει και την ωριμότητα αλλά και την θέληση να επιλέξει από το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ αυτούς που θέλει να τον εκπροσωπούν.

Το τελευταίο διάστημα από τον ΣΥΡΙΖΑ γίνεται προσπάθεια για τη συγκρότηση ενός ενιαίου προοδευτικού μετώπου, υπήρξαν μάλιστα και μέλη από τον δικό σας πολιτικό φορέα που δέχτηκαν και συμμετέχουν στο μέτωπο αυτό. Πως σχολιάζετε αυτό το γεγονός;

Είναι τουλάχιστον περίεργος ο χρόνος που επιλέχτηκε από τους εμπνευστές του «σχεδίου γέφυρα» για να δημιουργήσουν όπως ισχυρίζονται το μεγάλο προοδευτικό μέτωπο.

Θα μπορούσε κάποιος να βρει θετικά σημεία στη πρωτοβουλία αυτή, αν γινόταν  μετά τις εκλογές του ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ ή του ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ του 2015 η έστω τον ΑΥΓΟΥΣΤΟ του 2015, όταν αυτοί που σήμερα τους πλησιάζει και τους ζητάει συνεργασία, στήριξαν την Ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας.

Τότε όμως οι εμπνευστές της γέφυρας παρακολουθούσαν περιχαρείς τους πανηγυρισμούς ΤΣΙΠΡΑ – ΚΑΜΜΕΝΟΥ και το σχηματισμό κυβερνήσεων χωρίς καμία ιδεολογική η πολιτική σύγκλιση, αλλά με μοναδικό στόχο τη διατήρηση τους στις καρέκλες της εξουσίας.

Σήμερα που φτωχοποίησαν ή και κατέστρεψαν μια ολόκληρη τάξη ( ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ), που δημιουργούν πλεονάσματα βασισμένα στην υπερφορολόγηση και στην μετάθεση – άρνηση των υποχρεώσεων του Δημοσίου. Σήμερα που οι πλειστηριασμοί καλά κρατούν, που αγνόησαν την ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ τόσων χρόνων για τα ΣΚΟΠΙΑ και εφάρμοσαν κατά γράμμα τις επιθυμίες της ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ και των ΗΠΑ. Σήμερα θυμήθηκαν τις προοδευτικές  δυνάμεις αφού βλέπουν τον Ελληνικό Λαό να τους γυρνάει τη πλάτη και να βυθίζονται τα εκλογικά τους ποσοστά. Αποφάσισαν λοιπόν να ενεργοποιήσουν τους πολιτικούς καιροσκόπους για να υλοποιήσουν το πρόγραμμα γέφυρα της « υποτιθέμενης συσπείρωσης »  κυρίως όμως για τη διατήρηση τους στις κυβερνητικές καρέκλες.

Το ΠΑ.ΣΟ.Κ και το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ, ως εκφραστές του χώρου της κεντροαριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας γυρνούν τη πλάτη τους σε τέτοιου είδους γέφυρες συμφερόντων.

Εμείς τη μόνη ΓΕΦΥΡΑ που θέλουμε οικοδομήσουμε είναι η ΓΕΦΥΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ. Για μας η ΠΑΤΡΙΔΑ ΗΤΑΝ και ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ, το αποδεικνύει περίτρανα η πενηντάχρονη ιστορία μας, με τους νόμους και τα χιλιάδες έργα, που άλλαξαν το βιοτικό επίπεδο της κοινωνίας, που έκαναν την ΕΛΛΑΔΑ ΙΣΧΥΡΗ και ΙΣΟΤΙΜΗ στην ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ.

Η ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ και Η ΨΗΦΟΣ ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ βάζει γερά θεμέλια στη δημιουργία της ΓΕΦΥΡΑΣ με την ΚΟΙΝΩΝΙΑ , ΥΨΩΝΕΙ ΤΕΙΧΗ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΪΚΙΣΜΟ, ΧΤΙΖΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ”.

Ο Ανδρέας Βροντάκης γεννήθηκε στο Ρέθυμνο το 1959. Από το 1961 μετακόμισε με την οικογένειά του στον Πειραιά, όπου ζει μέχρι σήμερα. Από το 1984 ασκεί το επάγγελμα του εκτελωνιστή στον Πειραιά. Κοινωνική δραστηριότητα:

1994-1998 Εκλέγεται σύμβουλος της Β΄Κοινότητας Δήμου Πειραιά

1994-1998 Ταμίας Αθλητικού Οργανισμού Δήμου Πειραιά

2000-2005 Πρόεδρος Εθνικού Γυμναστηρίου Πειραιά

2002-2004 Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων Ιωνειδίου Λυκείου Πειραιά

2004-2006 Μέλος Δ.Σ. Κ.Α.Ε. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

2004-2011 Πρόεδρος Φιλοτελικής Εταιρείας Πειραιά

2008 Οργανωτικός Γραμματέας ΠΑΣΟΚ Εκτελωνιστών

2011 έως σήμερα, Πρόεδρος του Συλλόγου Εκτελωνιστών ΠΕΙΡΑΙΩΣ–ΑΘΗΝΩΝ και μέλος του Δ.Σ της ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ της ΕΛΛΑΔΑΣ

2011 έως σήμερα, μέλος του Δ.Σ. του ΕΜΠΟΡΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

2012-2014 Αντιπρόεδρος της ΠΑΓΚΟΣΜΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΚΤΕΛΩΝΙΣΤΩΝ I.F.C.B.A. και από το 2015 έως σήμερα μέλος του Δ.Σ.

2015 Υποψήφιος βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ Α΄ΠΕΙΡΑΙΑ & ΝΗΣΩΝ

 

 

 

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.