Όλα τα Νέα

Ανδρέας Ξανθός: «Να γίνει μόνιμη και ουσιαστική επένδυση σε ανθρώπινο δυναμικό», δήλωσε ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ [vid]

Ο Ανδρέας Ξανθός τόνισε τη σημασία που έχει για την επιχειρησιακή ενδυνάμωση της δημόσιας περίθαλψης το προσωπικό που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση να αναλάβει υπηρεσία άμεσα και αυτές οι προσλήψεις να συνοδευτούν από προκήρυξη μόνιμων θέσεων.

185

Ο πρώην υπουργός Υγείας επανέλαβε, μιλώντας στον ΑΝΤ1, την ανάγκη άμεσης και ορθολογικής κατανομής εξοπλισμού ατομικής προστασίας στο προσωπικό του ΕΣΥ.

Όπως επισήμανε, πρόκειται για αίτημα που, όπως επισήμανε, επανέρχεται με αγωνία τις τελευταίες μέρες από όλες τις εκπροσωπήσεις των εργαζομένων στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Σημείωσε την ανάγκη να ενεργοποιηθούν άμεσα οι διαθέσιμες κλίνες ΜΕΘ όλης της χώρας, είτε πρόκειται για αδρανείς κλίνες ΜΕΘ του ΕΣΥ, είτε για κλίνες ΜΕΘ των στρατιωτικών νοσοκομείων, είτε για κλίνες του ιδιωτικού τομέα.

Επιπλέον, επέμεινε στην ανάγκη ενσωμάτωσης των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ) στην αντιμετώπιση της πανδημίας ως σημαντικού «φίλτρου» ανάσχεση της ροής περιστατικών προς τα νοσοκομεία. Σημείωσε το «σημαντικό κενό», ειδικά αυτήν την περίοδο, στην φροντίδα χρόνιων ασθενών, που καθιστά  απαραίτητη  την ενεργοποίηση υπηρεσιών κατ’ οίκον φροντίδας, με την αξιοποίηση δομών της ΠΦΥ (ΤΟΜΥ, Κέντρα Υγείας) σε συνεργασία με υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της Πρόνοιας.

Ο αρμόδιος τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στην επάρκεια και την αφοσίωση της ομάδας ειδικών επιστημόνων- επιδημιολόγων που έχει συγκροτηθεί στο υπουργείο Υγείας και έχει την επιστημονική ευθύνη διαχείρισης της πανδημίας.

Δείτε το σχετικό βίντεο: https://webtv.ert.gr/promo/24mar2020-syndeseis/ 


Τσίπρας: Δεν αρκούν τα χειροκροτήματα

Οι πολίτες έκαναν πράξη το να υποτάξουν ακόμη και την ατομική τους ελευθερία στο συλλογικό εμείς της δημόσιας υγείας. Τώρα πρέπει να γίνει πράξη η ευθύνη της πολιτείας. Αυτό επισήμανε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε δήλωσή του μετά την ενημέρωση που είχε- μέσω τηλεδιάσκεψης – από την Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών. Επισήμανε την ανάγκη να γίνουν άμεσα οι απαραίτητες προσλήψεις στο ΕΣΥ. Ζήτησε επίσης άμεσα μέτρα για τις ευάλωτες ομάδες αλλά και την «επίταξη από τώρα όλων των ιδιωτικών νοσηλευτηρίων».

«Συνομίλησα με τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Νοσοκομειακών Γιατρών. Εκπροσώπους εκείνων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, συχνά με ανεπάρκεια σε μέσα, αλλά με υπερεπάρκεια σε ανιδιοτέλεια, αλληλεγγύη και αφοσίωση. Σε συνθήκες όχι απλώς δύσκολες, αλλά και επικίνδυνες για τη δική τους υγεία. Θέλω να ευχαριστήσω όλους και όλες. Γιατρούς, νοσηλευτές, προσωπικό του ΕΚΑΒ, εργαζόμενους στη δημόσια υγεία. Και με την ευκαιρία να ευχαριστήσω και όλους τους άνδρες και τις γυναίκες του κρατικού μηχανισμού, που συμβάλλουν στη μεγάλη κοινή προσπάθεια.