Άννα Σταματεράκη: “Λίγες σκέψεις με αφορμή την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας”

Η Παγκόσμια Ημέρα της γυναίκας εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε χρόνο ως ημέρα μνήμης των αγώνων του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών. Η πρώτη τήρηση της Ημέρας της Γυναίκας πραγματοποιήθηκε στις 28 Φεβρουαρίου 1909 στη Νέα Υόρκη, ενώ από τα Ηνωμένα Έθνη καθιερώθηκε το 1975. Από τότε έχει μπει πολύ νερό στο αυλάκι και πλέον μπορούμε να πούμε ότι η γυναίκα σήμερα έχει κατακτήσει σε ένα μεγάλο ποσοστό τη θέση που της αξίζει σε κοινωνικό και πολιτικό επίπεδο.

Η 8η Μαρτίου θα πρέπει να είναι σημείο αναφοράς για περισυλλογή, σκέψη, αναδρομή της διαδρομής μας, ως γυναίκες αλλά και ως μητέρες, και του ρόλου μας, διαχρονικά, ιδιαίτερα στη σημερινή εποχή της κατάλυσης και της έκπτωσης των ηθικών αξιών.

Το ζητούμενο όμως δεν είναι να κατακτήσουμε την εξουσία και τα προνόμια που αυτή μας παρέχει, αλλά να συνδράμουμε με την ευαισθησία που μας διακρίνει στην βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης.

Με αφορμή λοιπόν την παγκόσμια αυτή μέρα, θέλω να δανειστώ μια φράση της Μαργαρίτας Ντυράς: Το σημαντικό δεν είναι να σχεδιάζουμε μόνο πολιτικές, αλλά να ανατρέπουμε τα καθιερωμένα

Τα σχόλια είναι κλειστά.