Όλα τα Νέα

Ανοίγει ο δρόμος για τη διάσωση της Creta Farms: Αποδέχθηκαν το σχέδιο των τραπεζών οι αδελφοί Δομαζάκη

514
Ανοίγει ο δρόμος για την διάσωση της Creta Farms καθώς οι δύο βασικοί μέτοχοι της εισηγμένης Μάνος και Κωνσταντίνος Δομαζάκης αποδέχθηκαν το σχέδιο των τραπεζών και ανακοίνωσαν την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας με τις τράπεζες για την εξεύρεση λύσης για την κρητική αλλαντοβιομηχανία μετά και τη συνάντηση με τον υπουργό Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες η EY θα αναλάβει την εύρεση στρατηγικού επενδυτή αλλά και παράλληλα θα μπει από την 1η Αυγούστου CRO στην εταιρεία.

Καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του σχεδίου διάσωσης ορίστηκε η 30η Οκτωβρίου.

Να σημειωθεί ότι ο Μ. Δομαζάκις είχε από καιρό δώσει τη συγκατάθεσή του στο σχέδιο που έχουν ετοιμάσει οι τράπεζες. Σήμερα όμως συμφώνησε και ο έτερος αδελφός Κων. Δομαζάκης, ο οποίος με ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Με αίσθημα απόλυτης ευθύνης προς τους εργαζόμενους της Creta Farm και τους μετόχους της εταιρίας υπέγραψα σήμερα το MOU με το οποίο πρώτον εκκινεί διαδικασία εύρεσης στρατηγικού επενδυτή, δεύτερον τοποθετείται CRO/Monitoring Trustee και τρίτον οι τράπεζες δεσμεύονται ότι θα ενεργοποιήσουν τα πιστοδοτικά όρια προεξόφλησης απαιτήσεων ή και factoring.

Η απόφασή μου αυτή ελήφθη με γνώμονα αποκλειστικά και μόνο το καλό της Creta Farm για την οποία έδωσα όλη την ψυχή μου τα τελευταία τριάντα χρόνια. Δεν υπολόγισα ούτε τα όσα έχουν γίνει σε βάρος μου, ούτε τα ψεύδη και τη συκοφαντία. Γιατί πίστευα και πιστεύω ότι στη ζωή ισχύει πάντα το απόφθεγμα του Ευριπίδη «Τους πόνους γαρ αγαθοί τολμώσι, δειλοί δ’ εισίν ουδέν ουδαμού» δηλαδή ότι «τους αγώνες τολμούν οι ανδρείοι ενώ οι δειλοί δεν είναι τίποτα και πουθενά».

Μαζί με τους εργαζομένους της εταιρίας δημιουργήσαμε προϊόντα πρωτοποριακά όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο. Οι εργαζόμενοι της Creta Farm ήταν και παραμένουν το βασικό μας όπλο καθώς και στις καλές και τις δύσκολες στιγμές απέδειξαν ότι μπορούν να υπερβούν τον εαυτό τους και να βάλουν πάνω από όλα τη συλλογική προσπάθεια για να έχει μέλλον αυτή η εταιρία. Και σίγουρα δεν είναι αυτοί που έχουν την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει η εταιρία. Σίγουρα όμως είναι εκείνοι στους οποίους οφείλουμε πολλά για ότι ακόμα και υπό τις σημερινές συνθήκες η εταιρία συνεχίζει να υπάρχει.

Θεωρώ ότι πλέον με την τοποθέτηση CRO και την διασφάλιση μέσω του MOU της συνεχούς ενημέρωσης των μετόχων και των πιστωτών δημιουργούνται οι συνθήκες ώστε να υπάρξει έλεγχος στην οικονομική διαχείριση της εταιρίας στοιχείο απαραίτητο ώστε ο επενδυτής να γνωρίζει σαφώς που καλείται να επενδύσει.

Θεωρώ ότι πλέον δεν υπάρχει καμία απολύτως δικαιολογία για να μην διασωθεί η εταιρία πράγμα που ήταν και παραμένει κύριο μέλημά μου. Θεωρώ ότι δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην διασωθούν οι θέσεις εργασίας και να λειτουργήσει η εταιρία το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ήταν και παραμένει άποψή μου ότι θα πρέπει να υπάρξει συμφωνία με επενδυτή το ταχύτερο δυνατό καθώς κάθε ημέρα που περνά λειτουργεί σε βάρος της εταιρίας και υπέρ του ανταγωνισμού ο οποίος μάλιστα δεν έχει να επιδείξει προϊόντα ανάλογα της Creta Farm.

Σήμερα έγινε ένα βήμα που μπορεί να οδηγήσει και πάλι την Creta Farm στην ανάπτυξη και να λάβει και πάλι η εταιρία τη θέση που τις αξίζει. Θα συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις όπως έκανα έως σήμερα να δοθεί η άριστη λύση για τους μετόχους και τους εργαζόμενους της εταιρίας. Είναι η τελευταία ευκαιρία για την Creta Farm και θα κάνω ότι περνά από το χέρι μου για να μην πάει χαμένη».

πηγή mononews.gr