Όλα τα Νέα

Ανταλλαγή των «8» με τους δύο Έλληνες θέλει ο Ερντογάν!

217
Ξαφνική στροφή 180 μοιρών από τον Τούρκο πρόεδρο Ερντογάν, ο οποίος μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV υποστήριξε την ανάγκη ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών, αφήνοντας πίσω του τη ρητορική πολέμου.

«Τώρα θέλουμε ειρήνη. Η ειρήνη με την Ελλάδα αξίζει όσο καμία άλλη», υπογράμμισε ο τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι δεν επιθυμεί άλλες εντάσεις μεταξύ των γειτονικών χωρών.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Anadolu, ο κ. Ερντογάν αναφέρθηκε θετικά και για τον Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας πως «ο νεαρός και δυναμικός πρωθυπουργός της Ελλάδας θέλει να κάνει ένα καινούργιο βήμα. Αυτό το διαπίστωσα στην επίσκεψή μου στην Ελλάδα, και στο ίδιο πνεύμα είδα και τον Έλληνα Πρόεδρο».

Πάντως στη συνέντευξή του δεν ξέχασε την υπόθεση των οκτώ Τούρκων αξιωματικών, που κατηγορούνται για συμμετοχή στο αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, επαναλαμβάνοντας: «Πρέπει να μας τους επιστρέψουν».

«Από εμάς ζήτησαν να δώσουμε τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς. Και εμείς τους είπαμε πως υπάρχουν οκτώ στρατιωτικοί που προσπάθησαν να κάνουν πραξικόπημα. Πρώτα αυτούς πρέπει να μας δώσετε. Αν μας δώσετε αυτούς τότε μπορούμε να βάλουμε στο τραπέζι τους άλλους. Διότι αυτοί έκαναν παραβίαση συνόρων» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πηγή: https://www.parapolitika.gr/