Άνθρωποι πεθαίνουν και κάποιοι στην Κυβέρνηση … πανηγυρίζουν;

Τι ακριβώς προβλέπεται μετά την πανδημία;

Οι νεκροί στην Ελλάδα αυξάνονται παρά τα σκληρά μέτρα που ελήφθησαν πρόωρα. Το πρώτο κρούσμα στη χώρα αναφέρθηκε στις 26 Φεβρουαρίου στη Θεσσαλονίκη. Σε μια 38χρονη ασθενή που είχε ταξιδέψει στο Μιλάνο.

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι σήμερα (31/03/2020) 1314, παρουσιάζοντας όπως λένε οι επιστήμονες σχετικά επίπεδη καμπύλη εκθετικής αύξησης των κρουσμάτων.

Οι νεκροί είναι 49 στην Ελλάδα και πάνω από 40 χιλιάδες στον κόσμο. Δυστυχώς οι ανθρώπινες ζωές δεν μπορούν να ενσωματωθούν σε καμπύλες, στατιστικές και απλή αριθμητική λογική που ισοπεδώνουν τις αξίες.

Κάποιοι όμως στην Κυβέρνηση εμφανίζονται να συμμετέχουν σε ανήθικα «πανηγύρια» και να εκτιμούν ως «θετικό» το γεγονός των (μόνο!!!) 49 νεκρών στην Ελλάδα! Και εμφανίζονται να κάνουν συγκρίσεις και αριθμητική μετοχοποίηση των νεκρών συμπολιτών μας, προκειμένου να εξασφαλίσουν προσωρινά πολιτικά κέρδη! Τη στιγμή μάλιστα που οι διασωληνωμένοι στην Ελλάδα, δηλαδή σε κρίσιμη κατάσταση, είναι αρκετές δεκάδες …

Οι νεκροί δεν είναι νούμερα. Τρεις το λάδι, τρεις το ξύδι …. Οι ανθρώπινες ζωές δεν μπορούν να ισοπεδώνονται τόσο εύκολα.

Τα πράγματα όμως δεν είναι καθόλου καλά και όμορφα όπως θέλουν κάποιοι να πιστεύουν. Ούτε σε ανθρώπινες ζωές και ούτε σε ό,τι αφορά αυτή την έρμη «επόμενη μέρα», που ενδεχομένως να πυροδοτήσει κύμα απόγνωσης και απελπισίας.

Η κάθε κυβέρνηση είναι συνταγματικά υποχρεωμένη να στηρίξει το κοινωνικό κράτος, το αγαθό της δημόσιας υγείας αλλά και το δημόσιο σύστημα υγείας. Καμία έκπτωση σε αυτές τις αξίες.

Όμως βάσει όλων των προβλέψεων η «επόμενη μέρα» δεν είναι καθόλου ευχάριστη. Οι προβλέψεις δεν είναι καθόλου αισιόδοξες, κυρίως σε επίπεδο οικονομίας. Το μέλλον είναι μαύρο και άραχνο και πολλοί κάνουν λόγο για ανάγκη διόρθωσης της οικονομίας τουλάχιστον έτους, που ενδεχομένως να απαιτήσει προσφυγή σε νέο μνημόνιο ή θανατηφόρες περικοπές μισθών και συντάξεων με φυσικό πολιτικό αποτέλεσμα την άνοδο της φτώχειας και του λαϊκισμού. Κραχ, σε επίπεδο οικονομίας και κοινωνικών αξιών. Ήδη η οικονομία έχει υποστεί ακραία πίεση με κλειστές τις επιχειρήσεις, σκοτεινές προβλέψεις για τον ελληνικό τουρισμό και πολλά νοικοκυριά να βρίσκονται σε απόγνωση.

Οι προσωρινές «επιτυχίες» είναι απλή διαχείριση επικοινωνιακής πολιτικής. Και αυτή προσωρινή. Δηλαδή χάντρες και μεταξωτές κορδέλες. Πολύ εύκολα η κατάσταση γυρίζει μπούμερανγκ και εκδικείται τους εμπνευστές των «επιτυχιών».

Το καλύτερο που θα είχαν να κάνουν κάποιοι πανηγυριστές είναι να σταματήσουν τους επαίνους και να επικεντρωθούν σε αυτό που ήδη πολλές κυβερνήσεις στρέφονται. Στην πάρα πολύ δύσκολη «επόμενη μέρα» με προάσπιση της οικονομίας και του κοινωνικού κράτους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.