Όλα τα Νέα

Αντιδράσεις για την φραστική επίθεση που δέχτηκε από αντιεξουσιαστές ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης

Σκηνικό έντασης, με έκτροπα ακόμη και σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, που προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, σημειώθηκαν χθες το πρωί (08/12/2018) γύρω από το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο

168

Σκηνικό έντασης, με έκτροπα ακόμη και σε βάρος του Αρχιεπισκόπου Κρήτης Ειρηναίου, που προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα, σημειώθηκαν το πρωί του Σαββάτου γύρω από το Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Μηνά στο Ηράκλειο.

Διαδηλωτές προσπαθούσαν από νωρίς το πρωί να ματαιώσουν το 40ημερο μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα, επιχειρώντας να διασπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να καταδιώξουν άτομα που συμμετείχαν στο μνημόσυνο.

Η ένταση οδήγησε σε έντονες συμπλοκές κατά την προσπάθεια προσπάθεια των αστυνομικών να προσάγουν άτομα που χτύπησαν με κοντάρια άνδρες των ΜΑΤ, αλλά και τον επικεφαλής των αστυνομικών μέτρων.

Την ίδια στιγμή δικυκλιστές της ομάδας ΔΙΑΣ έπαιζαν «κλεφτοπόλεμο» στα γύρω στενά με άτομα που διασπάστηκαν από τις δυο ομάδες, με στόχο τη συμπλοκή.

Η ένταση κορυφώθηκε στην προσπάθεια διαδηλωτών να αποτρέψουν την προσαγωγή ενός ατόμου.

Μάλιστα, από τα έκτροπα δεν γλίτωσε ούτε ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης, Ειρηναίος, ο οποίος αν και δεν συμμετείχε στο τρισάγιο που εψάλη νωρίτερα, βγήκε μόνος του από το κτήριο της Αρχιεπισκοπής και προσπάθησε να κατευνάσει τα πνεύματα προσπαθώντας να εξηγήσει ότι η εκκλησία δεν έχει σχέση με την αντιπαράθεση ανάμεσα στις δυο πλευρές, για να εισπράξει όμως ύβρεις και φραστικές επιθέσεις που προκάλεσαν οργή.

«Το κοινό σου είναι οι φασίστες, με αυτούς να πας να μιλήσεις» φέρονται να του απάντησαν μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου.