Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Συσπείρωσης συναντήθηκε με Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών Σχολείων

Συνάντηση με τους Συλλόγους Γονέων των Δημοτικών Σχολείων των 53ου-54ου δημοτικού (Πρώην Παιδαγωγική Ακαδημία)

Αντιπροσωπεία της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Δημήτρη Βρύσαλη μέλος της ΕΠ Κρήτης του ΚΚΕ και δημοτικό σύμβουλο Ηρακλείου, συναντήθηκε το Σάββατο 11/1 με τα ΔΣ των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των 53ου και 54ου Δημοτικών Σχολείων Ηρακλείου, που συστεγάζονται με το 2ο ειδικό Νηπιαγωγείο και το 1ο Ειδικό Δημοτικό, στο ιστορικό κτήριο της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχε επίσης ο κοινοτικός σύμβουλος του 4ου Δημοτικού Διαμερίσματος Κώστας Λιάπης.

Κατά την συνάντηση με τους συλλόγους γονέων περιγράφηκε με ανάγλυφο τρόπο η κατάσταση των κτιρίων του σχολικού συγκροτήματος, ο πολυετής αγώνας γονέων και εκπαιδευτικών και η αγωνία τους να προχωρήσουν χωρίς άλλες καθυστερήσεις τα απαραίτητα έργα συντήρηση και αντισεισμικής θωράκισής του. Ο πολύχρονος αγώνας έφερε αποτέλεσμα έτσι ώστε η μελέτη στατικότητας του σχολικού συγκροτήματος της πρώην Παιδαγωγικής Ακαδημίας να έχει ολοκληρωθεί και να έχει ενταχθεί το έργο στον Προϋπολογισμό του 2020.

Η αγωνία των γονιών τώρα είναι ο χρόνος έναρξης και εκτέλεσης των εργασιών να γίνει το συντομότερο δυνατό και να μην κωλυσιεργήσει (όπως έγινε με το άλλο ιστορικό συγκρότημα του Καπετανάκειου). Για να εξασφαλιστεί η ταχεία αποπεράτωσή του έργου απαιτείται η εξασφάλιση ολόκληρου του ποσού χρηματοδότησης από το Δήμο, η εργολαβία του έργου να μην τμηματοποιηθεί όπως συνηθίζεται, αλλά να ανατεθεί σε έναν εργολάβο και τέλος να τηρηθεί συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα υλοποίησης, σημείωσαν οι γονείς.

Στη συζήτηση με τα ΔΣ του Συλλόγων Γονέων ο Δημήτρης Βρύσαλης ανέφερε ότι «η σημερινή μας συνάντηση δεν δίνει απλώς συνέχεια σε εκείνη που είχαμε πριν τις εκλογές, αλλά εντάσσεται σε μια ευρύτερη προσπάθεια που κάνουμε για συντονισμό με τους φορείς του γονεϊκόυ κινήματος, καθώς το πρόβλημα της σχολικής στέγης στο Δήμο Ηρακλείου είναι μεγάλο και η αγωνία αλλά και ο αγώνας γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών εξίσου σημαντικός. Σε αυτόν τον αγώνα επιδιώκουμε, με τους δημοτικούς και κοινοτικούς μας σύμβουλους να συμβάλουμε και για την ανάδειξη των δίκαιων αιτημάτων, αλλά και να πιέσουμε για την υλοποίηση άμεσων μέτρων, από πλευράς κρατικής διοίκησης (κυβέρνησης, περιφέρειας, δήμων).»

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως «Οι ευθύνες είναι διαχρονικές τόσο σε πολιτικό επίπεδο όσο και σε δημοτικό επίπεδο. Πράγματα τα οποία πρέπει να είναι στο κέντρο της προσοχής: Τα σχολεία, οι Παιδικοί Σταθμοί, οι λειτουργίες της πόλης, αποτελούσαν και αποτελούν κόστος. Δεν μπορεί να έχουμε 54 εκατ. ευρώ πλεόνασμα στο δήμο και να έχουμε σχολεία χωρίς καυστήρες και με σάπια καλοριφέρ. Όλα αυτά τα προβλήματα δεν διαχωρίζονται σε αυτά του δήμου και τα άλλα, τα κεντρικά. Πολιτικά είναι τα θέματα. Και ξεκινούν από το ότι τόσο η σημερινή όσο και η προηγουμένη Δημοτική Αρχή έχουν αποδεχτεί να περάσουν στην ευθύνη του Δήμου τα σχολεία, άρα και το κόστος συντήρησης τους, χωρίς εξασφαλισμένη κρατική χρηματοδότης. Γι αυτό έχουν αφήσει τα σχολεία της πόλης σε αυτήν την κατάσταση, γι αυτό καλά κάνετε και σεις οι γονείς και αγωνίζεστε για να αλλάξει αυτό.»

Τέλος, σημείωσε πως «Σωστά κατά τη γνώμη μας ανησυχείτε και αγωνίζεστε για τους όρους και την πορεία υλοποίησης του έργου που αφορά την Παιδ. Ακαδημία. Αυτό γιατί έχουμε πικρή εμπειρία από το σύστημα των εργολαβιών που έχει καθιερωθεί και στο Δήμο μας. Αυτές είναι οι συνέπειες της απαξίωσης των δημοτικών υπηρεσιών, της μη πρόσληψης μόνιμου προσωπικού. Είναι αυτονόητο πως η «Λαϊκή Συσπείρωση» θα συνεχίσει να στηρίζει των αγώνα σας, με κάθε τρόπο, ώστε χωρίς καθυστερήσεις να υλοποιηθεί το έργο αποκατάστασης του κτιρίου της Παιδαγωγικής Ακαδημίας και τα παιδιά μας να έχουν ένα σύγχρονο και ασφαλές σχολείο »

Τα σχόλια είναι κλειστά.