Όλα τα Νέα

Αντώνης Ροκάκης: «Το χανιώτικο καράβι είναι δυνατό»

460
Τουλάχιστον μεγαλειώδης μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία εκδήλωση των Ενωμένων Επιχειρηματιών στο ΕΒΕ Χανίων το βράδυ της Παρασκευής. 

 

Στο Δήμαρχο Χανίων Τάσο Βάμβουκα

Συνάντηση με το Δήμαρχο Χανίων είχε την Παρασκευή ο Αντώνης Ροκάκης, επικεφαλής του συνδυασμού «Ενωμένοι Επιχειρηματίες» για το ΕΒΕ Χανίων. Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, οι δύο άνδρες είχαν τη δυνατότητα να συζητήσουν, τόσο για τα προβλήματα του Δήμου, όσο και της επιχειρηματικότητας στην πόλη. Αμφότεροι εγγυήθηκαν συνεργασία την επόμενη ημέρα, όταν και εφόσον ο Αντώνης Ροκάκης ηγηθεί του επιμελητηρίου.Τουλάχιστον μεγαλειώδης μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία εκδήλωση των Ενωμένων Επιχειρηματιών στο ΕΒΕ Χανίων το βράδυ της Παρασκευής. 

 

Εκδήλωση «Ενωμένων Επιχειρηματιών» στο ΕΒΕΧ

Ενθουσιώδης και μεγαλειώδης ήταν η χθεσινή εκδήλωση των Ενωμένων Επιχειρηματιών στο Επιμελητήριο Χανίων. Το παρόν έδωσαν εκατοντάδες πολίτες και υποψήφιοι του συνδυασμού, αλλά και ο γνωστός καλλιτέχνης Μανόλης Κονταρός, όπως επίσης και ο κ. Μιχάλης Αεράκης.

Ο Αντώνης Ροκάκης τόνισε στην ομιλία του μεταξύ άλλων: «Με πίστη στο όραμά μας, με επίγνωση των δυνατοτήτων μας Τα Καταφέραμε! Δεν δώσαμε σημασία ούτε στις σειρήνες, ούτε στις Κασσάνδρες! Ξέραμε ότι μπροστά μας είχαμε την Ιθάκη και αυτό μας έδινε δύναμη και θάρρος να προχωρήσουμε!

Στην αντίληψή μας, το επιμελητήριο οφείλει να είναι εκείνο το ζωντανό κύτταρο της κοινωνίας, βάσει του οποίου δίνονται οι στρατηγικές κατευθύνσεις για την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας και της οικονομίας συνολικά.

Μπροστά μου βλέπω ανθρώπους που έχουν μεράκι, που έχουν όρεξη για δουλειά, που έχουν ιδέες για να πετύχουμε το στόχο μας: να κάνουμε τα Χανιά Κέντρο Επιχειρηματικότητας!Τουλάχιστον μεγαλειώδης μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία εκδήλωση των Ενωμένων Επιχειρηματιών στο ΕΒΕ Χανίων το βράδυ της Παρασκευής. 

Για το χρόνο

Ποτέ δεν ήμουν υπέρμαχος του «one man show», αλλά αντιθέτως, έδινα και δίνω περιθώρια και κίνητρα στους ανθρώπους, στους συνεργάτες μου να εργάζονται για τον κοινό σκοπό.

Υπάρχουν δύο μοντέλα εργασίας λοιπόν: υπάρχει αυτός που χρειάζεται 12 ώρες να εργαστεί για να βγάλει μια Α’ δουλειά, υπάρχει και αυτός που με κατάλληλο πλάνο, τρόπο και συνεργάτες μπορεί να καταφέρει πολλά περισσότερα σε λιγότερο χρόνο. Δεν θέλει κόπο, θέλει τρόπο, που λέει και η λαϊκή ρήση!

Εμείς μπορούμε να δώσουμε τις κατάλληλες κατευθύνσεις στο θεσμό, ώστε να μας αποφέρει σίγουρα και ελπιδοφόρα αποτελέσματα που θα συμβάλλουν στην αύξηση του εθνικού πλούτου;  Η απάντηση οφείλει να είναι ρητή και δεσμευτική: Φυσικά και Θέλουμε γιατί ΜΠΟΡΟΥΜΕ!

Το χανιώτικο καράβι είναι δυνατό

Όπως είχα πει και στην πρώτη συνάντηση, τα καράβια δεν φτιάχνονται για να παραμένουν στα ασφαλή και ήρεμα νερά των λιμανιών. Τα καράβια υπάρχουν για να ταξιδεύουν, να ανοίγουν νέους ορίζοντες και να χαράζουν εμπορικούς δρόμους. Ήρθε η ώρα, το καράβι που ονομάζεται χανιώτικη οικονομία και επιχειρηματικότητα, να το βγάλουμε από το λιμάνι και να κατακτήσουμε νέες προοπτικές και νέους στόχους!  Τουλάχιστον μεγαλειώδης μπορεί να χαρακτηριστεί η τελευταία εκδήλωση των Ενωμένων Επιχειρηματιών στο ΕΒΕ Χανίων το βράδυ της Παρασκευής. 

Και πιστέψτε με, αυτό το Χανιώτικο καράβι είναι πολύ δυνατό.

Από αυτό το βήμα στέλνουμε μήνυμα ελπίδας, αισιοδοξίας και σιγουριάς για όλο το νομό, για όλους τους επαγγελματίες, για τα Χανιά!!!»