Όλα τα Νέα

Απάντηση Σαββίδη στα περί αποστασίας και συμμαχίας

198

«Δεν αναμειγνύονται νερό με λάδι», είναι η απάντηση του Ιβάν Σαββίδη στα όσα αναφέρονται στο χθεσινό non paper από το Μέγαρο Μαξίμου που απέδωσε την ανεξαρτητοποίηση Λαζαρίδη σε επιχειρηματικά συμφέροντα σε Πειραιά και Θεσσαλονίκη, φωτογραφίζοντας συμμαχία του με τον ηγέτη του Ολυμπιακού, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ προχώρησε σε γραπτή δήλωση στην εφημερίδα «Εθνος», όπου, επίσης, επισημαίνει ότι «καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει» και τονίζει «ο ΠΑΟΚ δεν είναι πολιτικό κόμμα ή οργανισμός για να τοποθετείται υπέρ ή κατά της Συμφωνίας».

Αναλυτικά η απάντηση του Ιβάν Σαββίδη μέσω της εφημερίδας «Εθνος»:
 «Η κυβερνητική πλειοψηφία είναι από χθες με μείον ένα βουλευτή. Βεβαίως η κυβέρνηση δεν πέφτει, ούτε κινδυνεύει με πτώση. Ακόμα και αν υπό την πίεση των ψηφοφόρων τους και άλλοι Βορειοελλαδίτες βουλευτές των ΑΝΕΛ ανεξαρτητοποιηθούν, κάτι για το οποίο δεν υπάρχει καμία σχετική πληροφορία ή υπόνοια, 2-3 βουλευτές εκτός κυβερνητικής πλειοψηφίας σήμερα είναι έτοιμοι να δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση… Καμιά φορά τα σενάρια που φτιάχνει κάποιος στο μυαλό του τα πιστεύει…
Ο ΠΑΟΚ πήρε θέση για τα συλλαλητήρια, αλλά έως εκεί. Δεν είναι πολιτικό κόμμα ή οργανισμός για να τοποθετείται υπέρ ή κατά της Συμφωνίας. Τη βία την έχει καταδικάσει… Υπάρχει βεβαίως και ο ΠΑΟΚτσής Λαζαρίδης. Αλλά ως εδώ. Είναι βουλευτής και αποφασίζει με ποιόν θα πάει και ποιόν θα αφήσει.
 Ούτε ο ΠΑΟΚ, ούτε ο Ιβάν είναι κηδεμόνες του. Ούτε είναι «ιδιοκτήτες βουλευτών». Άρα; Ποια συνωμοσία για αποστασία; Και μάλιστα από τον Πειραιά και τη Θεσσαλονίκη. Ανάμειξη νερού με λάδι δηλαδή. Και να ήθελαν οι συνωμότες να πετύχει, δεν θα το κατάφερναν να τα αναμείξουν…Ισχύουν και κάποιοι νόμοι της Φυσικής, παιδιά…».