Όλα τα Νέα

Από ασφυξία προήλθε ο θάνατος του 8χρονου στην Κρήτη

Τα πρώτα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση κάνουν λόγο για ατύχημα.

380

Μουδιασμένη παραμένει η κοινωνία της Κρήτης μετά τον αδόκητο χαμό του 8χρονου αγοριού από τον Φουρνέ Χανίων το πρωί της Κυριακής, ενώ νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων του ΠΑΓΝΗ.

Και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ιατροδικαστική εξέταση, τα πρώτα στοιχεία κάνουν λόγο για ατύχημα, πιθανή εισρόφηση ξένου σώματος και πως ο θάνατος του μικρού αγοριού επήλθε συνεπεία πνιγμονής – δηλαδή ασφυξίας που προκαλείται από απόφραξη των αναπνευστικών οδών – έχοντας ως αποτέλεσμα την εγκεφαλική νέκρωση και ακολούθως νέκρωση των υπολοίπων ζωτικών οργάνων.

Σύμφωνα με τον διοικητή του ΠΑΓΝΗ κ. Τασσόπουλο, που μίλησε στο neakriti.gr, υπήρξε πιθανότατα πνιγμός από ξένο σώμα.

«Νέκρωση εγκεφάλου»

«Υπήρξε νέκρωση του εγκεφάλου, μετά από πνιγμονή. Γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα να ακολουθήσει νέκρωση των υπολοίπων ζωτικών οργάνων. Τα πρώτα ευρήματα από την ιατροδικαστική εξέταση κάνουν λόγο για ατύχημα, χωρίς ωστόσο να έχει ολοκληρωθεί η συγκεκριμένη διαδικασία», είπε ο κ. Τασσόπουλος.

Ο 8χρονος , αλβανικής καταγωγής, ζούσε στον Φουρνέ Χανίων και η αντίστροφη μέτρηση για τη ζωή του ξεκίνησε το απόγευμα του Σαββάτου, οπότε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Χανίων με ενδείξεις ανακοπής.

Η κατάστασή του όμως ήταν κρίσιμη και κρίθηκε επιβεβλημένη η μεταφορά του στο νοσοκομείο του Ηρακλείου.

Τελικά, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των γιατρών, το παιδί κατέληξε το πρωί της Κυριακής, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και προκαλώντας θλίψη στην τοπική κοινωνία.

Πηγή: neakriti.gr