Όλα τα Νέα

Από την τσέπη τους βάζουν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο για στολές, υποδήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οπλισμό

Με "όπλο" το φιλότιμο των Αστυνομικών λειτουργεί η ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο

434

Από την τσέπη τους βάζουν οι αστυνομικοί στο Ηράκλειο για στολές, υποδήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οπλισμό. Με “όπλο” το φιλότιμο των Αστυνομικών λειτουργεί η ΕΛ.ΑΣ. στο Ηράκλειο.

Η  οικονομική κατάσταση της χώρα οδεύει από το κακό στο χειρότερο παρά τα στοιχεία ανάκαμψης που παρουσιάζει η κυβέρνηση! Την κατάσταση αυτή βιώνουν οι Αστυνομικοί όλης της χώρας, οι οποίοι καλούνται να ανταπεξέλθουν κάτω από αντίξοες συνθήκες.
Ελλείψεις σε βασικό εξοπλισμό, υλικό και τεχνολογικό, σε συνδυασμό με την αδιαφορία, είναι δύο από τα κυρίαρχα προβλήματα που επικρατούν στον κλάδο. Η κατάσταση οδηγεί τους ένστολους στην αγορά βασικού εξοπλισμού με οικεία χρήματα. Προκειμένου να μπορούν πολλές φορές να αισθάνονται ασφαλής και να σε ένα καλό βαθμό ετοιμότητας.
Η παντελής έλλειψη κρατικής μέριμνας και χρηματοδότησης από το αρμόδιο υπουργείο, συνθέτουν μια εικόνα τραγική. Φθαρμένα ελαστικά στα περιπολικά, στολές, αλεξίσφαιρα γιλέκα και όπλα αντικαθίστανται με χρήματα των ίδιων των αστυνομικών!
Σύμφωνα με τον  Πρόεδρο της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Νομού Ηρακλείου, κ.  Γιώργο Πικράκη:

“Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά και σημαντικά. Οι αστυνομικοί που υπηρετούν στο Ηράκλειο είναι περίπου εκατό λιγότεροι από τις οργανικές θέσεις, που υπάρχουν. Δαπάνες δεν εγκρίνονται πια και η κατάσταση είναι δραματική. Είχε προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αντικατάσταση των ελαστικών, που στο 80% των περιπολικών είναι ακατάλληλα, αλλά τελευταία στιγμή ακυρώθηκε”

 

“Οι αστυνομικοί αγοράζουν με δικά τους έξοδα, στολές, υποδήματα, αλεξίσφαιρα γιλέκα, οπλισμό, τη στιγμή που μηνιαίως από το μισθό τους γίνονται κρατήσεις για ένδυση και υπόδηση. Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο μπορεί να κοστίζει 700-800 ευρώ, ενώ ιδιαίτερα “τσουχτερή” είναι και η τιμή της στολής τους.

Όλα αυτά υποχρεούται να τα παρέχει η υπηρεσία. Η κατάσταση είναι δραματική. Λειτουργούμε με το φιλότιμο των συναδέλφων μας κι αν τελειώσει κι αυτό, δεν ξέρουμε, τι θα γίνει. 

Η ασφάλεια των πολιτών είναι βασικό κομμάτι για την εύρυθμη λειτουργία της κοινωνίας. Ασφάλεια, υγεία και παιδεία είναι τομείς, οι οποίοι θα έπρεπε να έχουν διαφυλαχθεί”