Αποχαιρετούν σήμερα τον Στέλιο Κιαγιαδάκη

Αποχαιρετούν σήμερα συγγενείς και φίλοι τον πρόεδρο του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και πρόεδρο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Nομού Ρεθύμνου, Στέλιο Κιαγιαδάκη.

Η σορός θα μεταφερθεί στο Ρέθυμνο και η κηδεία θα τελεστεί σε κλειστό οικογενειακό κύκλο, όπως προβλέπεται πλέον λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού .

Η νεκρώσιμη ακολουθία θα ψαλεί στις 14:30 στον Ι.Ν. των Τεσσάρων Μαρτύρων με αυστηρή αριθμητική προσέλευση στενών συγγενών.

Η ταφή θα γίνει στη γενέτειρα του την Αργυρούπολη.

Τον Στέλιο Κιαγιαδάκη σε όλη του τη ζωή τον χαρακτήριζαν το πάθος και η επιμονή του να πραγματοποιήσει τα οράματά του.

Στα πρώτα του βήματα βρέθηκε δίπλα στον αξέχαστο Παύλο Βαρδινογιάννη που ήταν ένα σχολείο ζωής γι΄ αυτόν.

Ασχολήθηκε με επιτυχία με το εμπόριο αυτοκινήτων για πολλά χρόνια και έστρεψε παράλληλα το ενδιαφέρον του σε πολλούς τομείς πάντα με επιτυχία.

Ήταν πρόεδρος στην ομάδα ποδοσφαίρου του Άρη Ρεθύμνου, ήταν πρόεδρος στο Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών του Ρεθύμνου και μάλιστα κατείχε το μεγαλύτερο βαθμό για έφεδρο αξιωματικό στη χώρα.

Πάνω από όλα, όμως, ήταν πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, ενός ιστορικού συλλόγου με ρίζες και παράδοση, που επί των ημερών του εκτοξεύθηκε και μετέφερε την Κρήτη σε όλη την υφήλιο.

Συλλυπητήρια μηνύματα, με το άκουσμα του θανάτου του προέδρου του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, έστειλαν οι φορείς του νησιού.

Ο υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε σήμερα έναν άξιο εκπρόσωπο της Κρητικής παράδοσης, τον Στέλιο Κιαγιαδάκη.

Ο επί σειρά ετών δραστήριος πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης και του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών νομού Ρεθύμνης, συνέδεσε το όνομά του με την Κρητική παράδοση, όπου με τα χορευτικά συγκροτήματα και τις δράσεις του, προέβαλε και διαφήμιζε σε ολόκληρη την Ελλάδα και το εξωτερικό, την πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας.

Σε όλη την πορεία του χαρακτηριζόταν για το ήθος, τον δυναμικό του χαρακτήρα και την αγάπη του για την Κρητική τέχνη και έτσι θα μείνει για πάντα χαραγμένος στην μνήμη μας.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και στους οικείους του.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης
Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης υπηρέτησε με ζήλο τον πολιτισμό της Κρήτης. Συνέβαλε καθοριστικά στη διατήρηση της κρητικής παράδοσης.

Ως Πρόεδρος του Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης εκπροσώπησε την Κρήτη σε σημαντικές διοργανώσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η παρακαταθήκη που αφήνει είναι ιδιαίτερα σημαντική. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή
Με ιδιαίτερη λύπη πληροφορηθήκαμε σήμερα το θάνατο του αγαπητού συμπολίτη μας Στέλιου Κιαγιαδάκη, ενός γνήσιου Κρητικού και θιασώτη της τοπικής παράδοσης .

Ο εκλιπών, ως Πρόεδρος επί σειρά ετών του ιστορικού Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης, γαλούχησε γενιές στην κρητική μουσική παράδοση και με τη δική του μοναδική συμβολή η κρητική μουσική και ο χορός έγιναν αναγνωρίσιμα στο πανελλήνιο και παράλληλα έγιναν το όχημα για να διαφημιστεί και να αγαπηθεί ο τόπος μας, και να ταξιδέψει ο πολιτισμός και η πλούσια ιστορία της Κρήτης σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Ο Στέλιος Κιαγιαδάκης θα μείνει στη μνήμη μας ως ένας περήφανος Κρητικός, που εργάστηκε με πάθος για το ιδεώδες της κρητικής παράδοσης, ώστε να μαθαίνουν οι νεότεροι και να διατηρείται στο ακέραιο η επαφή με τις ρίζες και την ταυτότητά μας.
Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Θλίψη στον ΣΕΑΝ Ρεθύμνου
“Με ανείπωτη θλίψη το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Νομού Ρεθύμνου, πληροφορήθηκε μόλις τώρα το πρόωρο «φευγιό» του αείμνηστου και αναντικατάστατου Προέδρου μας ΣΤΕΛΙΟΥ Χ. ΚΙΑΓΙΑΔΑΚΗ, που υπήρξε για όλους μας πρότυπο, δύναμης ζωής και δημιουργικότητας, με διαρκείς αγώνες και επιτυχίες στα Πολιτιστικά δρώμενα, όπως και στο Σώμα των Εφέδρων Αξιωματικών, στην πόλη μας, σε όλη την Κρήτη, αλλά Πανελλαδικά και εκτός Ελλάδας, που πραγματικά δεν τα χωράει ανθρώπινος νους.

Μετά από αυτό το θλιβερό μαντάτο, συνήλθε εκτάκτως το Δ.Σ. του Συνδέσμου μας και αποφάσισε:
1. Να παραστεί σύσσωμο το Δ.Σ. ή αντιπροσωπεία του, εφόσον επιτραπεί, στη νεκρώσιμη ακολουθία και να εκφράσει στην οικογένεια του εκλιπόντος τα θερμά του συλλυπητήρια.
2. Να καταθέσει αντί στεφάνου, συμβολικό ποσό στο Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου για την κάλυψη αναγκών προστατευτικού υλικού των εργαζομένων του. και
3. Να υποστείλει μεσίστια τη Σημαία του Συνδέσμου για εννέα ημέρες”.