Όλα τα Νέα

Αποχώρησε ο Ολυμπιακός από τον ημιτελικό με τον Παναθηναϊκό

31

Σε παρωδία εξελίχθηκε ο ημιτελικός του Κυπέλλου μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, καθώς ο Ολυμπιακός αποχώρησε στην ανάπαυλα του ημιχρόνου, διαμαρτυρόμενος για την προκλητική διαιτησία στις δύο πρώτες περιόδους

Με τέτοια διαιτησία ήταν λογικό να υπάρξει αντίδραση, έστω και ασυνήθιστη

Ο ημιτελικός Κυπέλλου μπάσκετ ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό ολοκληρώθηκε άδοξα το βράδυ της Τετάρτης (13/2) στο κλειστό του ΟΑΚΑ, με τους «ερυθρόλευκους» να αποχωρούν στην ανάπαυλα του ημιχρόνου ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα μεροληπτικά σφυρίγματα των Αναστόπουλου, Μάνου και Παναγιώτου στις δύο πρώτες περιόδους.

Ήταν μια απόφαση που ελήφθη από τους προέδρους της πειραιώτικης ΚΑΕ Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, μια απόφαση που αποτελεί γροθιά στο μαχαίρι, αλλά επιβαλλόταν, αφού πραγματικά οι αποφάσεις των τριών ρέφερι ήταν προκλητικά υπέρ των «πράσινων», με το +15 (40-25) με το οποίο είχαν οδηγηθεί οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια να φέρει τη σφραγίδα τους.

Το ματς, λοιπόν, κατακυρώθηκε στον Παναθηναϊκό, που θα διεκδικήσει την Κυριακή (17/2) την κούπα, αντιμετωπίζοντας τον ΠΑΟΚ.

Τρία φάουλ στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα…
Είχε προηγηθεί ένα α’ ημίχρονο που βρήκε τον Παναθηναϊκό να έχει από την αρχή το πάνω χέρι, αφού ήταν φανερό ότι τα σφυρίγματα ήταν συνεχώς προς τη μία κατεύθυνση, αυτή των παικτών του Πιτίνο, κι ενώ είχαν ήδη καταλογιστεί 3 στα πρώτα 30 δευτερόλεπτα!

Το μυαλό των φιλοξενούμενων, λοιπόν, χάλασε γρήγορα, ήρθαν τα λάθη και οι «πράσινοι» επέβαλαν απόλυτα το ρυθμό τους.

Πολύ άσχημη διαιτησία, μεροληπτική και φυσιολογικά προέκυψε το +15 υπέρ του «τριφυλλιού», με τη συνέχεια να έχει να κάνει με την αποχώρηση του Ολυμπιακού από την αναμέτρηση.