Όλα τα Νέα

Αποφάσεις στο διοικητικό συμβούλιο της Τετάρτης στην Ένωση Β΄Εθνικής

72

Αισιόδοξο σχέδιο για έναρξη του πρωταθλήματος 22-23 Σεπτεμβρίου

Με αρκετά θέματα ασχολήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Β’ Εθνικής την Τετάρτη (1/8).

Πέρα από το σοβαρότατο ζήτημα της απόφασης για απευθείας άνοδο δύο ομάδων και τη νέα σεζόν, που συμπεριλήφθηκε στην προκήρυξη της περιόδου 2018-19.

Τα μέλη της διοργανώτριας της δεύτερης κατηγορίας, συμφώνησαν το νέο πρωτάθλημα να ξεκινήσει το διήμερο 22-23 Σεπτεμβρίου.

Σχέδιο που κρίνεται αρκετά αισιόδοξος αν αναλογιστεί κανείς ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια η εναρκτήρια σέντρα δίνεται στα τέλη Οκτωβρίου!

Κοινώς, παρά την απόφαση αυτή, τίποτα δεν μπορεί να θεωρηθεί ως δεδομένο αυτή τη στιγμή τουλάχιστον.

Πάντως, ένα άλλο στοιχείο, που έχει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ότι η δήλωση συμμετοχής θα κοστίζει 5.000 ευρώ για κάθε ομάδα.

Ποσό διόλου ευκαταφρόνητο, αλλά και λογικό, αφού αν μια ΠΑΕ δεν διαθέτει ούτε αυτό γίνεται αντιληπτό πως θα σκάσει σαν φούσκα μετά από κανά δύο αγωνιστικές.

Μάλιστα, υπάρχει και προθεσμία μέχρι τις 10 Αυγούστου για τις δηλώσεις συμμετοχής, αρκεί αυτή η ημερομηνία να τηρηθεί.

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να υπάρξει νέο Δ.Σ. με θέμα τα ασφάλιστρα, ενώ μέχρι τις 22/8 οι ομάδες οφείλουν να γνωστοποιήσουν που θα ασφαλίζουν τους ποδοσφαιριστές τους (σε ΙΚΑ ή σε ιδιωτική ασφάλεια).

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής, Λεωνίδας Λεουτσάκος εξουσιοδοτήθηκε από το σώμα να ζητήσει άμεσα ακρόαση-συνάντηση με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να τρέξει πιο γρήγορα το ζήτημα του τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ.

Το Δ.Σ. της Τετάρτης,  είχε αρκετές εντάσεις, αλλά και μεγάλη διάρκεια.

Συγκεκριμένα κράτησε περισσότερες από τρεις ώρες και στο επίκεντρο των συγκρούσεων ήταν ο Άρης Λυχναράς.

Ο αντιπρόεδρος του ΑΟΧ/Κισσαμικός παρουσίασε σειρά λαθών στους κανονισμούς, αλλά και στην προκήρυξη, καθώς η επαγγελματική ενασχόληση του με τη δικηγορία του δίνει το προνόμιο να αναγνωρίζει εύκολα νομικά ελαττώματα των διατάξεων.

Το κατηγορώ του Λυχναρά στρεφόταν κυρίως στον Λεουτσάκο, ωστόσο, ο πρόεδρος της διοργανώτριας, αφού του υπογράμμισε πως είναι καλοδεχούμενες, οι όποιες βελτιώσεις κριθούν απαραίτητες του επισήμανε χαρακτηριστικά τα ακόλουθα:

«Είσαι τρία χρόνια εδώ, ήσουν και αντιπρόεδρος, γιατί δεν τα είπες; Τα λες τώρα γιατί έχασες τις εκλογές… Δεν πειράζει πες τα και θα τα φτιάξουμε…».

Να σημειωθεί στο Δ.Σ. συμμετείχαν οι 14 από τις 16 ομάδες της κατηγορίας (έστω και με εκπροσώπους – δικηγόρους που δεν είχαν δικαίωμα ψήφου), καθώς έλειπαν μόνο ο Ηρακλής και Κέρκυρα.

Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα στο Δ.Σ. της διοργανώτριας της δεύτερης κατηγορίας

Μπαράζ και καμία βέβαιη παρουσία ομάδας από τη Β’ Εθνική του χρόνου έχει σχεδιάσει η Σούπερ Λίγκα στο φινάλε της σεζόν 2018-19.

Ο διοικητικός φορέας της δεύτερης κατηγορίας διατύπωσε με κάθε επισημότητα πλέον την κάθετη διαφωνία του.

Η Ένωση Β’ Εθνικής στο Διοικητικό Συμβούλιο, αποφάσισε ομόφωνα να συμπεριλάβει στην προκήρυξη της-και συγκεκριμένα στο άρθρο 8- την απευθείας άνοδο δύο ομάδων στη μεγάλη κατηγορία!

Ουσιαστικά, δηλαδή, έτσι διατηρείται η ίδια κατάσταση με πέρσι.

Αντιστοίχως, αναφορικά με τους υποβιβασμούς, προβλέπεται να πάνε στη Γ’ Εθνική οι τέσσερις τελευταίες ΠΑΕ του βαθμολογικού πίνακα στο φινάλε της νέας περιόδου, στην οποία και πάλι αρχικά θα ξεκινήσουν 16 συνολικά ομάδες.

Να σημειωθεί ότι η προκήρυξη της Β’ Εθνικής (επονομαζόμενη και ως footballleague) θα σταλεί στην ΕΠΟ προς έγκριση, αλλά με δεδομένη την πρόθεση της Σούπερ Λίγκας.

Υπενθυμίζεται ότι η μεγάλη κατηγορία θέλει στο τέλος του νέου πρωταθλήματος ο 13ος και 14ος της Σούπερ Λίγκας να παίξουν μπαράζ με τον 1ο και 2ο της Β’ Εθνικής και μόνο οι δύο νικητές να αγωνιστούν στα σαλόνια την περίοδο 2019-20.