Όλα τα Νέα

Απουσία καθαριότητας στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στην Αν. Κρήτη

Παρέμβαση του Γραμματέα ΠΕ ΝΔ Λ. Αυγενάκη

231

Απουσία καθαριότητας στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στην Αν. Κρήτη

 «Κινδύνους εγκυμονεί για την υγεία εργαζομένων και συναλλασσόμενων, η απουσία καθαριότητας στα υποκαταστήματα του ΕΦΚΑ στην Αν. Κρήτη»

Στην επιστολή της Ένωσης Διοικητικού & Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ–ΕΤΑΜ Αν. Κρήτης για τα σημαντικά προβλήματα που έχουν ανακύψει με την καθαριότητα των κτιρίων και τους κινδύνους που εγκυμονεί για την υγεία των εργαζομένων και των συναλλασσόμενων, αναφέρεται ο Γραμματέας ΠΕ της ΝΔ-Βουλευτής Ηρακλείου κ. Λευτέρης Αυγενάκης, με αναφορά του προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κα Έφη Αχτσιόγλου.

Στην επιστολή αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής: « …τα υποκαταστήματα το ΕΦΚΑ Μισθωτών Ηρακλείου Κρήτης, (Περιφερειακό Υποκ/μα-3926 τμ, Α’ Τοπικό Υποκ/μα-2468,50τμ, Β’ Τοπικό Υποκ/μα-1267 τμ), Περιφερειακό Τμήμα Μηχανικών και Εργοληπτών Δημοσίων Έργων Κρήτης-167,35τμ και το Περιφερειακό Τμήμα Υγειονομικών Ηρακλείου-117,80τμ δεν καλύπτονται από συνεργεία καθαριότητας από 01/04/2018….

Λόγω μεγάλη εισροής ασφαλισμένων κάθε ηλικίας (ηλικιωμένοι, έγκυες, μικρά παιδιά, ασθενείς με μολυσματικές ασθένειες κλπ) στα διάφορα τμήματα και ιδιαίτερα στο ΚΕΠΑ, ο κίνδυνος για μεταδιδόμενες ασθένειες είναι πλέον υπαρκτός, παρά τις προσπάθειες των εργαζομένων να διατηρούν καθαρούς τους χώρους που εργάζονται.

Στους κοινόχρηστους χώρους και ιδιαίτερα στους χώρους υγιεινής επικρατούν συνθήκες απαράδεκτες που θίγουν και υποβιβάζουν την προσωπικότητα κάθε ατόμου, την ανθρώπινη αξία, καταπατώντας απαραβίαστα δικαιώματα του πολίτη δείχνοντας ένα «απάνθρωπο πρόσωπο» του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα στη χώρα μας τόσο προς τους πολίτες-συναλλασσόμενους, όσο και προς τους εργαζόμενους παραβιάζοντας βασικές αρχές και διατάξεις του Συντάγματος. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια είναι απαραβίαστη, πρέπει να είναι σεβαστή και να προστατεύεται (άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος). …».

 

Ο κ. Αυγενάκης, με την παρέμβασή του ζητά από την κ. Υπουργό να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την άμεση και ουσιαστική διευθέτηση του προαναφερόμενου ζητήματος που θέτει η Ένωση Διοικητικού και Τεχνικού Προσωπικού ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Ανατολικής Κρήτης.