Όλα τα Νέα

Ασκήθηκαν διώξεις εις βάρος του αθλητικού παράγοντα για τα 30.000 προϊόντα μαϊμού

639
30 χιλιάδες περίπου προϊόντα μαϊμού βρέθηκαν σε επιχειρήσεις που ανήκουν σε γνωστό αθλητικό παράγοντα του Ηρακλείου και σε αποθηκευτικό χώρο στο Δήμο Χερσονήσου.

Τα προϊόντα βρέθηκαν έπειτα από έφοδο της Αστυνομίας σε συνεργασία με συνεργείο του ΣΔΟΕ και έπειτα από καταγγελίες καταστημάτων και εταιρειών που εμπορεύονται γνήσια συναφή προϊόντα, όπως προϊόντα ένδυσης, υπόδησης, training, αξεσουάρ, αρώματα, τσάντες, βαλίτσες και άλλα.

Ο γνωστός ποδοσφαιρικός παράγοντας του Ηρακλείου και γνωστός επιχειρηματίας αθλητικών ειδών υποστήριξε κατά την έφοδο της Αστυνομίας ότι για τα περισσότερα προϊόντα έχει στη διάθεσή του τα αντίστοιχα νόμιμα παραστατικά.

Μαζί με τον γνωστό επιχειρηματία συνελήφθησαν ο 24χρονος γιός του και ο 47χρονος αδερφός του και παραμένουν όλοι τους υπό κράτηση, ενώ έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν μέχρι την Πέμπτη.

Σύμφωνα με παράγοντες του ΣΔΟΕ το συνολικό ύψος των διαφυγόντων κερδών υπερβαίνει το τεράστιο ποσό των 3.000.000 ευρώ!

Εις βάρος των συλληφθέντων ασκήθηκαν διώξεις:
  • για απάτη κατά συναυτουργία, κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση,
  • πλαστογραφία μετά χρήσεως και κατά συναυτουργία,
  • παράβαση του νόμου περί σημάτων
  • και αθέμιτου ανταγωνισμού.
  • Επίσης διερευνώνται για τυχόν λαθρεμπορία
  • και για ζητήματα φοροδιαφυγής.
Τα 30χιλιάδες προϊόντα μαϊμού (για την ακρίβεια 29.125) κατασχέθηκαν και παρεδόθησαν ως πειστήρια, στο Τελωνείο Ηρακλείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι για την έφοδο στις επιχειρήσεις του γνωστού ποδοσφαιρικού παράγοντα ζητήθηκε από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, βοήθεια από την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, η οποία και συμμετείχε με αποστολή 5μελούς κλιμακίου, ειδικά εκπαιδευμένου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Διεύθυνση Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία,  οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.