Όλα τα Νέα

Αθλητής-Φοιτητής Ιατρικής έσωσε επιβάτη σε πλοίο

Γύρισε πίσω το πλοίο για επιβάτη που υπέστη εγκεφαλικό – Toν έσωσε αθλητής-φοιτητής Ιατρικής

257

Αν και είχε αποπλεύσει από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο Blue Star 1 που είχε προορισμό το Ηράκλειο, υποχρεώθηκε να επιστρέψει πίσω καθώς ένας 68χρονος επιβάτης έχρηζε άμεσης νοσοκομειακής περίθαλψης.
Το περιστατικό έγινε χθες το βράδυ και αμέσως ενημερώθηκε το Α΄ Λιμενικό Τμήμα Τζελέπη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ο άτυχος άνδρας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο, αλλά για καλή του τύχη συνεπιβάτης ήταν ένας αθλητής που παράλληλα είναι και φοιτητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης. Πρόκειται για τον σέντερ της ομάδας μπάσκετ του ΟΦΗ Λεωνίδας Μπουμπάρης που ταξίδευε με την υπόλοιπη αποστολή του συλλόγου και ο οποίος μόλις ενημερώθηκε για το περιστατικό προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στον 68χρονο. Μάλιστα η βοήθειά του αποδείχθηκε καθοριστική προκειμένου να σταθεροποιηθεί η κατάσταση του άτυχου άνδρα.

Σύμφωνα με το λιμενικό, το πλοίο επέστρεψε στον Πειραιά και αφού ο 68χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ προκειμένου διακομιστεί στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, απέπλευσε προς εκτέλεση του προγραμματισμένου δρομολογίου του.

Αυτή τη στιγμή ο 68χρονος νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.