Όλα τα Νέα

Αθώοι οι 12 φοιτητές στο Ηράκλειο

472
Αθωώθηκαν από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου οι 12 φοιτητές του Φυσικού , σχετικά την κινητοποίηση που είχαν πραγματοποιήσει το 2011.

Έξω από τα Δικαστήρια Ηρακλείου εξελίσσονταν την ίδια στιγμή συγκέντρωση αλληλεγγύης από την «Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης για τους διωκόμενους φοιτητές».

Οι 12 φοιτητές κατηγορήθηκαν ότι κατέλαβαν την αίθουσα συνέλευσης των καθηγητών του Φυσικού Τμήματος, στις 11 Οκτωβρίου 2011, έπειτα από την “τιμωρητική” απόφαση των καθηγητών να χαθεί το εξάμηνο, λόγω της κατάληψης που είχε προηγηθεί στο πλαίσιο των πανελλαδικών κινητοποιήσεων ενάντια στο νόμο Διαμαντοπούλου.

Τότε 400 φοιτητές απέκλεισαν την αίθουσα της συνέλευσης ζητώντας από τους καθηγητές να ορίσουν νέα εξεταστική, όπως ακριβώς είχε γίνει σε όλα τα Πανεπιστήμια της χώρας!

Οι καθηγητές απέρριψαν το αίτημα των φοιτητών και απευθυνόμενοι στον Εισαγγελέα Ηρακλείου ζήτησαν την άσκηση ποινικής δίωξης των φοιτητών, κάνοντας λόγο για κατάσταση «ομηρείας»..

Ασκήθηκε δίωξη σε 12 από τους 400 φοιτητές, με τις κατηγορίες της παράνομης κατακράτησης και απόπειρας παράνομης βίας.

Οι συγκεκριμένοι φοιτητές τιμωρήθηκαν και εντός του Πανεπιστημίου με πειθαρχική ποινή στέρησης ενός εξαμήνου.

Στο πλευρό των 12 φοιτητών, τάχθηκαν με δημόσια ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων 62 καθηγητές, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Κρήτης, αλλά και πολλές συλλογικότητες και φορείς.