Όλα τα Νέα

Αύριο στα Παραπολιτικά Κρήτης: Στεφανουδάκης Μανώλης … Μια συνέντευξη από τα βάθη της ψυχής, του μεγάλου Παραολυμπιονίκη μας.

Μια συνέντευξη από τα βάθη της ψυχής, του μεγάλου Παραολυμπιονίκη μας

609
Μια συνέντευξη από τα βάθη της ψυχής, του μεγάλου Παραολυμπιονίκη μας – Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια φιλοξενούμε αύριο, στο «Κρητικό Σεργιάνι» του Γιάννη Θεοδωράκη, μια συνέντευξη ποταμός και εκ βαθέων, από τον χρυσό Παραολυμπιονίκη μας, Μανώλη Στεφανουδάκη.  

Έναν άνθρωπο και αθλητή που εκπέμπει αισιοδοξία, αγωνιστική ακτινοβολία και δίνει μαθήματα ζωής, επιμονής και υπομονής.

Μια συνέντευξη από τα βάθη της ψυχής, του μεγάλου Παραολυμπιονίκη μας - Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια φιλοξενούμε αύριο, στο «Κρητικό Σεργιάνι» του Γιάννη Θεοδωράκη, μια συνέντευξη ποταμός και εκ βαθέων από τον χρυσό Παραολυμπιονίκη μας Μανώλη Στεφανουδάκη.  
Μια συνέντευξη από τα βάθη της ψυχής, του μεγάλου Παραολυμπιονίκη μας.
Για να πετύχεις τους στόχους που έχεις ορίσει στη ζωή σου απαιτούνται κοπιώδης προσπάθεια, τιτάνιο πείσμα και πίστη στις αρχές που ο ίδιος ορίζεις, χωρίς να απορρίπτεις κανέναν  συνάνθρωπο ή συναγωνιστή στο στίβο της ζωής και του αθλητισμού.

Τα μηνύματα ζωής που στέλνει ο Παραολυμπιονίκη μας, είναι ιδιαιτέρως χρήσιμα σήμερα που οι αξίες έχουν χάσει τη σημασία τους, κυριαρχεί η απογοήτευση και η κοινωνία έχει ανάγκη από ηθικά και κοινωνικά ερείσματα.

Μανώλη Στεφανουδάκη, σ’ ευχαριστούμε!

 

Ο Μανώλης Στεφανουδάκης γεννήθηκε στις 05 Απριλίου 1983 στο Ηράκλειο και κατοικεί στη Γαλιά, του Δήμου Μοιρών. Από τις 23 Απριλίου 2007, εξαιτίας ενός τροχαίου ατυχήματος, είναι παραπληγικός και κινείται πλέον με αμαξίδιο. Μετά το ατύχημα παντρεύτηκε την Ερμιόνη Κυριακάκη και απέκτησε μαζί της μια κόρη τη Γεωργία.

Είναι Πρόεδρος του Δ.Σ. του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Γονέων και Φίλων Νότιας Κρήτης «ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ».


Στα πλαίσια της αποκατάστασής του ασχολήθηκε με τον αθλητισμό, εντασσόμενος στον αθλητικό σύλλογο «Η ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΣ».

Αρχικά ασχολήθηκε με την κολύμβηση στην κατηγορία S5. Το 2008 συμμετείχε για πρώτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρία, στο όποιο κατέκτησε το πρώτο του χρυσό μετάλλιο στην σκυταλοδρομία 4×50 m.

Ωστόσο, η δυσκολία της μετακίνησης στο Ηράκλειο για τις προπονήσεις του, λόγω της έλλειψης υποδομών στον τόπο του, τον έκαναν να εγκαταλείψει την κολύμβηση. Και να ασχοληθεί με το στίβο. Τον Ιούλιο του 2009 ξεκίνησε προπονήσεις στο γυμναστήριο και στις αρχές Αυγούστου του ίδιου έτους ξεκίνησε τις προπονήσεις του στο στάδιο. Αρχικά στη σφαίρα και στη συνέχεια στο ακόντιο.

Την πρώτη εμφάνιση στο στίβο την έκανε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρίες, στην κατηγορία F54. Στις 25 και 26 Ιουνίου 2010 αγωνίστηκε στον ακοντισμό και στη σφαιροβολία, όπου κατέκτησε δύο χρυσά μετάλλια.

Στις 17 Ιουλίου 2010 κατέρριψε το πανελλήνιο ρεκόρ στον ακοντισμό με βολή 22,20 m., ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε κατακτήσει ξανά την πρώτη θέση στο αγώνισμα της σφαιροβολίας.


Στη διεθνή διοργάνωση Fazza, που πραγματοποιήθηκε στο Ντουμπάι των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, στις 26 έως 28 Μαρτίου 2011, κατέρριψε τα δύο πανελλήνια ρεκόρ. Στη σφαιροβολία και στον ακοντισμό. Στο πρώτο αγώνισμα κατέκτησε ασημένιο μετάλλιο με επίδοση 9.01m. Ενώ στο δεύτερο χάλκινο με βολή στα 26.30m.

Στις 24 έως 26 Μαΐου 2011 πραγματοποιήθηκε το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Στίβου Ατόμων με Αναπηρία στην Αθήνα. Όπου κατάφερε για άλλη μια φορά να ξεπεράσει τον εαυτό του. Καταρρίπτοντας το πανελλήνιο και προσωπικό του ρεκόρ, τόσο στη σφαιροβολία με βολή 9,20 m., όσο και στον ακοντισμό με βολή που έφτασε τα 28,28 m.

Με τις συγκεκριμένες επιδόσεις ο Στεφανουδάκης βρέθηκε στη δεύτερη θέση της παγκόσμιας κατάταξης στον ακοντισμό. Και στην τέταρτη θέση στη σφαιροβολία για το 2011.


Οι μέχρι τότε επιδόσεις του τον έφεραν να αγωνιστεί στη μεγάλη διοργάνωση, το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ατόμων με Αναπηρία, το οποίο διεξήχθη στο Standskanaal της Ολλανδίας. Στις 24 Ιουνίου έριξε τη σφαίρα σε απόσταση 8,38m., και ανέβηκε στο τρίτο σκαλοπάτι του βάθρου. Ενώ στις 26 Ιουνίου ανέβηκε στο δεύτερο σκαλοπάτι με βολή 25,11m.

Το 12ο μετάλλιο στους 14ους Παραολυμπιακούς Αγώνες «Λονδίνο 2012», δια χειρός Μανώλη Στεφανουδάκη, πανηγύρισε η ελληνική αποστολή, τότε στο Λονδίνο. Ο αθλητής της Μεγαλονήσου με 27 μέτρα και 37 εκατοστά που σημείωσε στην τρίτη βολή. Πήρε το χάλκινο μετάλλιο του ακοντισμού κατηγορίας F54/55/56, σημειώνοντας παράλληλα την καλύτερη επίδοσή του για το 2012.