Σχολεία: Αυτοί είναι οι όροι για την επαναλειτουργία τους [Video]

Νίκος Χαρδαλιάς σχολεία: Ποιοι είναι οι όροι για την επαναλειτουργία των σχολείων

«Η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά ώστε να μην θέσουμε σε κίνδυνο ό,τι έχουμε πετύχει μέχρι τώρα. Αυτό που κάνουν όσοι συγκεντρώνονται σε πλατείες είναι να βάλουν σε κίνδυνο τη ζωή τους και τη ζωή των δικών τους», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και ανέπτυξε κατόπιν τους όρους για την επαναλειτουργία των σχολείων, αρχής γενομένης από την τρίτη λυκείου.

Για τα σχολεία, είπε ότι με τα νέα μέτρα «περιορίζεται ο συνωστισμός κατά την προσέλευση και την αποχώρηση των μαθητών, οι σχολικές αίθουσες πρέπει να διαμορφωθούν με έναν μαθητή ανά θρανία, 15 μαθητές σε κάθε τάξη».

Ο Νίκος Χαρδαλιάς πρόσθεσε ότι θα υπάρχει απόσταση μεταξύ των μαθητών 1,5 μέτρο μήκος αλλιώς το τμήμα θα χωρίζεται σε υποτμήματα και σημείωσε ότι στα διαλείμματα θα είναι σταδιακή η έξοδος στο προαύλιο, θα υπάρχει αερισμός των αιθουσών και απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλα.

«Η προσπάθεια συνεχίζεται, η πανδημία δεν έχει τελειώσει, η άρση των μέτρων γίνεται σταδιακά και σε βάθος χρόνου. Στόχος μας να μη χρειαστεί να κάνουμε βήματα προς τα πίσω», είπε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, τονίζοντας:

«Υπάρχει ο κίνδυνος να τα τινάξουμε όλα στον αέρα, η στάση όλων είναι ζήτημα ατομικής ευθύνης». «Ούτε αντίσταση κάνουν κάποιοι, ούτε μαγκιά δείχνουν», είπε αναφερόμενος στις συναθροίσεις σε πλατείες και υπογράμμισε: «Η αστυνομία αντιμετωπίζει παραβατικές συμπεριφορές, όχι τον κορονοϊό».

Η νέα καθημερινότητα στα σχολεία:

Περιορίζεται ο συγχρωτισμός και δεν επιτρέπεται η πρωινή συγκέντρωση στο προαύλιο
Ο μέγιστος αριθμός των μαθητών στα τμήματα ορίζεται στα 15 (ένας μαθητής ανά θρανίο)
Η απόσταση των μαθητών πρέπει να είναι ίση με 1.5 μέτρο
Στα διαλείμματα να υπάρχει σταδιακή έξοδος από τα τμήματα
Απαγόρευση παιχνιδιών με μπάλες
Φυσικός αερισμός των αιθουσών