Όλα τα Νέα

AYTOΨΙΑ : Η ΤΥΧΗ ΤΗΣ ”ΚΕΔΗΡ” & οι Δύο Συνεντεύξεις τύπου που πάτησαν το ΠΥΡ!

Θα το πάμε μέχρι τέλους'' τόνισε με νόημα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης. Κατηγορίες για διπλούς ισολογισμούς , αναλυτικά στοιχεία που δεν συμφωνούν και ποσά που αριθμητικά απουσιάζουν από το σύνολο μαζί με κλήσεις της παράταξης Νίνου από το 2015 που δεν είχαν ούτε μία απάντηση για το ζήτημα ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ

313
Το παρασκήνιο , τα ερωτηματικά και η πλευρά του Θοδωρή Νίνου ξεκίνησαν την επάνοδο μετά τις γιορτές… πατώντας την σκανδάλη!
”Θα το πάμε μέχρι τέλους” τόνισε με νόημα ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης.
Κατηγορίες για διπλούς ισολογισμούς , αναλυτικά στοιχεία που δεν συμφωνούν και ποσά που αριθμητικά απουσιάζουν από το σύνολο μαζί με κλήσεις της παράταξης Νίνου από το 2015 που δεν είχαν ούτε μία απάντηση για το ζήτημα ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΙ, το οποίο δόθηκε στην δημοσιότητα 2 χρόνια μετά. Μόνο τότε άρχισαν να παραδίνονται τα πρώτα στοιχεία , υπογράμμισε ο Θοδωρής Νίνος.
Αυτή η συνέντευξη τύπου αποτέλεσε επί της ουσίας την απάντηση στην συνέντευξη τύπου
που έδωσε το Δ.Σ της ΚΕΔΗΡ. Η Πρόεδρος Πέπη Μπιρλιράκη είχε τότε τονίσει:
”Φτάνει πια! Δεν θα ανεχτούμε άλλη λάσπη!
Τον τελευταίο καιρό, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Ρεθύμνης βρίσκεται στο στόχαστρο κάποιων πολιτικών κύκλων, οι οποίοι, για τους δικούς του λόγους ο καθένας, καταγγέλλουν με όρους ανεπίτρεπτους, χωρίς σοβαρότητα, χωρίς στοιχεία, με σκανδαλολογία και απρέπεια, σπιλώνοντας υπολήψεις ανθρώπων που προσφέρουν σοβαρό έργο στην κοινωνία του Ρεθύμνου. ”
Ο αντιδήμαρχος Οικονομικών, Στέλιος Σπανουδάκης, τότε είχε αναφέρει: «Όλα αυτά που βλέπουμε καθημερινά στα τοπικά μέσα ενημέρωσης σχετικά με τη λειτουργία της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ρεθύμνης, καταλαβαίνουμε ότι συγκεκριμένοι πολιτικοί κύκλοι έχουν ξεκινήσει μια άτυπη προεκλογική περίοδο προσπαθώντας να «διεμβολίσουν» με κάθε τρόπο τη Δημοτική Αρχή.
Αξίζει κάποιος να δει ψύχραιμα και αποστασιοποιημένα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των δύο Συνεντεύξεων Τύπου.
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ : Δ.Σ. ΚΕΔΗΡ
-πολυάριθμη παρουσία με απαρτία μελών
-επίκληση στο συναίσθημα ( Φτάνει Πια)
-Ακόμα και ο κ. Σκορδίλης διαφώνησε με την τακτική της Διοίκησης της ΚΕΔΗΡ, τονίζοντας ότι δεν έπρεπε να γίνουν συζητήσεις και οπωσδήποτε σε καμία περίπτωση μια συνέντευξη τύπου.
– δεν προσκλήθηκαν τα μέλη από την παράταξη Νίνου
-παραπέμπουν γενικά και αόριστα στο Διάυγεια για την επίλυση ερωτήημάτων – ασαφειών
 
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ : Θ. ΝΙΝΟΥ
-παρουσία 3 στελεχών
-20 αρχεία (ισολογισμοί , ηχητικά ντοκουμέντα και αποδεικτικό έγγραφο παρουσιών)
-προσκλήθηκαν τα μέλη της ΚΕΔΗΡ
-στοχεύουν σε ανοιχτά αρχεία από εδώ και πέρα προσβάσιμα και στους πολίτες (open data)
-ακόμα και τώρα παραδέχονται πως δεν γνωρίζουν το παραμικρό για την πορεία του ελέγχου :
” Ήταν πολύ πιο απλό και πιο εύκολο και για εμάς αυτονόητο στην πρόσφατη συνέντευξη τύπου, να γίνει η παρουσίαση των αναλυτικών απολογισμών των δύο αυτών εκδηλώσεων. Να λάβουμε γνώση τόσο εμείς που το ζητάμε, όσο και η κοινωνία και να κλείσει εκεί το θέμα.”
 
Το μόνο λογικό , θεσμικό και δημοκρατικό πλέον είναι να μιλήσουν οι ορκωτοί ελεγκτές με ελέγχους και αναφορές που θα συμπληρώνουν τα νοηματικά κενά και θα απαντούν τα εύλογα ερωτήματα των πολιτών.