Όλα τα Νέα

Αυτοψία στον δρόμο Ηρακλείου – Μεσσαράς

335
Στην Κρήτη θα βρεθεί σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών, Γιώργος Δέδες, για επιτόπια αυτοψία στο εργοτάξιο του δρόμου Ηρακλείου-Μεσσαράς.

Εάν το έργο δεν είναι λειτουργικό μέχρι τις 31 Μαρτίου 2019 θα πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα που έχουν δοθεί από τα δύο χρηματοδοτικά προγράμματα που αντιστοιχούν σε 71 εκ. ευρώ.

Το κρίσιμο σημείο είναι η ολοκλήρωση εργασιών του στομίου εξόδου της σήραγγας η οποία έχει μήκος 517 μέτρα. Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΚ, Φ. Καζάση, η ενημέρωση που υπάρχει από την πλευρά του αναδόχου είναι ότι οι εργασίες έχουν ολοκληρωθεί και άρα έχει τελειώσει το πιο δύσκολο τμήμα του έργου.

Το έργο βρίσκεται σε καθεστώς επιτήρησης και καταβάλλεται μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να ολοκληρωθεί εμπρόθεσμα καθώς από την ολοκλήρωσή του εξαρτώνται πολλά.

Ο γενικός γραμματέας στη διάρκεια της παραμονής του θα έχει επαφές με αυτοδιοικητικούς φορείς και θα πραγματοποιήσει αυτοψία στο εργοτάξιο, ώστε να μεταφέρει πλήρη, αναλυτική εικόνα στον Χρήστο Σπίρτζη.