Όλα τα Νέα

Αυτός είναι ο Τούρκος που συνελήφθη στον Έβρο

301
Στη σύλληψη ενός Τούρκου στις Καστανιές Έβρου, στα ελληνοτουρκικά σύνορα, προχώρησαν την Τετάρτη οι ελληνικές αρχές.

Τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης ασχολούνται εκτενώς με την υπόθεση κι έδωσαν φωτογραφία και το όνομά του. Πρόκειται για τον Μουσά Αλερίκ ο οποίος φέρεται να δήλωσε στις ελληνικές αρχές, ότι είναι αγρότης.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς εκτελούσε χωματουργικές εργασίες και πέρασε σε ελληνικό έδαφος.

Ο ίδιος ο συλληφθείς, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υποστηρίζει ότι είναι πολίτης από την τουρκική περιοχή που βρίσκεται απέναντι από τις Καστανιές, εκτελούσε εργασίες και μπερδεύτηκε με αποτέλεσμα να περάσει τα σύνορα και να βρεθεί σε ελληνικό έδαφος.

Οι πληροφορίες για την ιδιότητά του ωστόσο είναι συγκεχυμένες καθώς παραμένει ακόμη άγνωστο αν πρόκειται για στρατιωτικό, αγρότη ή δημοτικό υπάλληλο.

Σύμφωνα με το Evros-news, ο Τούρκος είναι στρατιωτικός, πληροφορία ωστόσο καταρρίπτεται από ελληνικές πηγές.

Όπως δημοσιεύει το thrakinea, η περιοχή του συμβάντος είναι ίδια με την περιοχή που πιάστηκαν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί από Τούρκους.

Η ΕΡΤ αναφέρει ότι ο ο άνθρωπος που συνελήφθη οδηγούσε τρακτέρ προς το τελωνείο.

Παρότι του έκαναν σήμα να σταματήσει, τόσο Έλληνες στρατιώτες όσο και συνοριοφύλακες, εκείνος άλλαξε κατεύθυνση και επιχείρησε να περάσει από γεωργική περιοχή προς την Ελλάδα.

Ο δήμαρχος Ανδριανούπολης, Recep Gürkan, σύμφωνα με τα τουρκικά Μέσα, δήλωσε πως έχει συλληφθεί ένας εργάτης του δήμου και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να απελευθερωθεί