Όλα τα Νέα

«Μπορούμε να κάνουμε καλά πράγματα»

139

Ανάμεικτα συναισθήματα άφησε στον Τάκη Λεμονή το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Γιουβέντους.  Ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε έμεινε ευχαριστημένος από την προσπάθεια των παικτών του, αλλά όχι από το τελικό αποτέλεσμα.

Παράλληλα, ανέφερε ότι οι «ερυθρόλευκοι» αυτό που κρατάνε είναι ότι γυρίζουν πίσω, έχοντας στο μυαλό τους ότι μπορούν να κάνουν καλά πράγματα, γεγονός που είναι πολύ σημαντικό ενόψει των δύσκολων αναμετρήσεις σε Ελλάδα και Champions League.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στο συνδρομητικό: «Τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Μας δόθηκε η ευκαιρία να ζητήσουμε κάτι παραπάνω από το παιχνίδι. Πρέπει να κοιτάξουμε την εικόνα της ομάδας. Θέλαμε να αμυνθούμε, να κλέψουμε μπάλες και να βγούμε στην αντεπίθεση. Είναι γλυκόπικρη η γεύση. Κακά τα ψέμματα. Οταν χάνεις δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος. Εχουμε καλό και ποιοτικό ρόστερ. Ετσι έχεις την δυνατότητα να μεταφέρεις πράγματα στους παίκτες και να τα καταλάβουν καλύτερα. Ημασταν συμπαγείς σαν ομάδα και φύγαμε σε κενούς χώρους 3-4 φορές με καλές προϋποθέσεις»

Στην κάμερα της ΕΡΤ ανέφερε: «Από τη μία είμαι σίγουρα ευχαριστημένος. Είχα τονίσει στους παίκτες μου ότι αυτό που μετράει για εμάς ήταν να έχουμε κάποιο κέρδος είτε στο ψυχολογικό τομέα, είτε από πλευράς αποτελέσματος. Στόχος μας ήταν να δημιουργήσουμε προβλήματα στη Γιουβέντους»

Για το αν το παιχνίδι κρίθηκε το τρίλεπτο από το 66’έως το 69’: «Ναι, ήταν ένα κρίσιμο σημείο, αλλά σε όλο το παιχνίδι τα πήγαμε αρκετά καλά. Η Γιούβε δεν μας έκανε πολλές φάσεις, ειδικά για μια ομάδα που είναι χρόνια μαζί οι παίκτες και είναι πολύ καλά δουλεμένη από τον προπονητή. Αυτό που πρέπει εμείς να κρατήσουμε, είναι ότι γυρνάμε πίσω, έχοντας στο μυαλό μας ότι μπορούμε να κάνουμε κάποια καλά πράγματα και αυτό είναι πολύ σημαντικό γιατί η συνέχεια είναι πολύ μεγάλη.

Για τα επόμενα παιχνίδια στο Champions League: «Θα είμαστε ρεαλιστές. Ετσι όπως είναι τα πράγματα, πρέπει να γίνουν κάποια αποτελέσματα που ίσως κανείς δεν θα τα περιμένει. Από την άλλη, είναι πολύ όμορφο να παίζεις σε αυτή τη διοργάνωση. Το ξέραμε από την αρχή της κλήρωσης ότι θα ήταν δύσκολα τα πράγματα. Είναι σημαντικό να δώσουμε ξανά στον κόσμο αξιοπιστία. Εχουμε πολύ δρόμο ακόμα. Εχουμε και το ελληνικό πρωτάθλημα, πρέπει να βρούμε γρήγορα λύσεις στο παιχνίδι μας».

Για το τι προσπάθησε να αλλάξει: «Νομίζω ότι επικεντρωθήκαμε πολύ στο αμυντικό κομμάτι, αλλά όχι για να καταστρέψουμε το παιχνίδι. Θέλαμε να κλέψουμε την μπάλα και να βγούμε στην αντεπίθεση. Αν ήμασταν πιο προσεκτικοί θα μπορούσαμε να έχουμε προηγηθεί. Είναι θέματα που πρέπει να δουλέψουμε, προκειμένου να βρούμε λύσεις».

gavros.gr