Όλα τα Νέα

Χαλκιδική: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σάρτη Σιθωνίας

248

Ολονύχτιο θρίλερ με τις πύρινες γλώσσες για τις πυροσβεστικές δυνάμεις στη Σιθωνία Χαλκιδικής για τη μεγάλη και ανεξέλεγκτη φωτιά που ξέσπασε τα ξημερώματα της Πέμπτης και οδήγησε στην εκκένωση του οικισμού Κάμπος, αλλά και του λιμανιού της Σάρτης το απόγευμα της ίδιας μέρας.

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, αυξήθηκαν οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούν για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στη Σάρτη. Ζημιές υπέστη από τη φωτιά το κάμπινγκ στο Πλατανίτσι. Η ένταση των ανέμων έχει μειωθεί, κάνοντας ευκολότερο το έργο των πυροσβεστών.

Στο σημείο επιχειρούν 160 πυροσβέστες με 70 οχήματα, 73 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 35 πυροσβέστες με 29 βοηθητικά οχήματα.

Το μέγεθος της πυρκαγιάς ήταν τέτοιο που οδήγησε τις αρχές το απόγευμα της Πέμπτης στην κήρυξη της Σάρτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. «Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών», επισήμανε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, με ανάρτησή του στο Facebook.

Κηρύξαμε την περιοχή της Σάρτης στη Σιθωνία Χαλκιδικής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Πολύ δύσκολες συνθήκες, υπεράνθρωπες οι προσπάθειες των πυροσβεστών

Posted by Apostolos Tzitzikostas on Thursday, October 25, 2018